Η πρώτη γυναίκα και ανοιχτά ΛΟΑΤ δήμαρχος σε πόλη της Αλάσκα

20/10/2020
από
Άνκορατζ, Αλάσκα, λεσβία δήμαρχος

Η νέα δήμαρχος της πόλης Άνκορατζ στην Αλάσκα είναι η πρώτη γυναίκα και το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤ άτομο, που αναλαμβάνει τη θέση αυτή στην Πολιτεία. Η Austin Quinn-Davidson θα αναλάβει καθήκοντα, ως νέα δήμαρχος της πόλης, την επόμενη Παρασκευή.

Θυμίζουμε ότι την Τετάρτη 26 Αυγούστου του 2020, το Άνκορατζ έγινε η πρώτη πόλη της Αλάσκας που προστατεύει τα παιδιά από την ψευτο-θεραπεία μεταστροφής με διάταγμα, απαγορεύοντας σε εξουσιοδοτημένες/ους ιατρούς να χρησιμοποιούν κακοποιητικές μεθόδους ψευτο-θεραπείας μεταστροφής σε οποιοδήποτε άτομο κάτω των 18 ετών.

Άνκορατζ, Αλάσκα, λεσβία δήμαρχος

Η πόλη Άνκορατζ της Αλάσκα σύντομα θα έχει την πρώτη γυναίκα και το πρώτο ανοιχτά ΛΟΑΤ άτομο, που θα υπηρετήσει ως δήμαρχος της μεγαλύτερης πόλης της Πολιτείας.

Το Anchorage Daily News αναφέρει ότι η Συνέλευση του Άνκορατζ ψήφισε την Παρασκευή να διορίσει την Austin Quinn-Davidson ως πρόεδρο της Συνέλευσης, το οποίο, σύμφωνα με το καταστατικό της πόλης, σημαίνει ότι θα υπηρετήσει ως δήμαρχος κατά τη διάρκεια μιας κενής θέσης.

Η 40χρονη Quinn-Davidson είναι δικηγόρος, που εξελέγη για πρώτη φορά στη Συνέλευση το 2018 και επανεκλέχθηκε φέτος. Είναι έτοιμη να αναλάβει ως ενεργή δήμαρχος από την επόμενη Παρασκευή, όταν η παραίτηση του δήμαρχου Ethan Berkowitz (D) τεθεί σε ισχύ, και θα ασκήσει τα καθήκοντά της για απροσδιόριστο χρονικό διάστημα.

Αλάσκα

Η πόλη θα μπορούσε να διεξαγάγει ειδικές εκλογές τον Ιανουάριο, 90 ημέρες μετά την έναρξη της παραίτησης του Berkowitz, ή θα μπορούσε να παραλείψει τις ειδικές εκλογές και να έχει την Quinn-Davidson ως ενεργό δήμαρχο, μέχρι τις τακτικές εκλογές του Απριλίου.

Κατά τη διάρκεια μιας ειδικής συνάντησης την Παρασκευή, ο Felix Rivera, ο οποίος προηγουμένως διετέλεσε πρόεδρος και ήταν έτοιμος να είναι ο πρώτος Λατίνος και επίσης ανοιχτά ομοφυλόφιλος δήμαρχος της πόλης, συνέστησε την Quinn-Davidson για τη θέση και την επαίνεσε ως «συμπονετική και αφοσιωμένη στη δημόσια υπηρεσία.”

Ο Rivera αναμένεται να διατηρήσει τη θέση του ως προέδρου της συνέλευσης, όταν η Quinn-Davidson αναλάβει τη θέση της δήμαρχου την επόμενη εβδομάδα.

«Στην αρχή, ήμουν πολύ διστακτική, γιατί είναι μεγάλο έργο» , είπε η Quinn-Davidson, σύμφωνα με το Anchorage Daily News.

«Πιστεύω ότι η αναζωογόνηση της οικονομίας και η διασφάλιση ότι οι μικρές επιχειρήσεις μπορούν να επιβιώσουν και ότι οι άνθρωποι μπορούν να επιστρέψουν στη δουλειά είναι το κλειδί. Φυσικά, αυτό αλληλεπιδρά με τη δημόσια υγεία και ασφάλεια, και αυτά τα δύο είναι τόσο ευθυγραμμισμένα, που πρέπει να συνεργαστούμε και στα δύο.” 

https://avmag.gr/128339/i-1i-poli-tis-alaskas-poy-apagoreyei-tin-pseyto-therapeia-metastrofis-se-paidia/




Δες και αυτό!