Τουρκία: Βίαιη ομοφοβική επίθεση σε παρέα φίλων από 15 ντελιβεράδες

20/10/2020
από
ντελιβεράδες, Τουρκία

Μια παρέα πέντε φίλων περπατούσε στους δρόμους της Άγκυρας της Τουρκίας, όταν δέχτηκε βίαιη ομοφοβική επίθεση από μία ομάδα 15 ντελιβεράδων, που τους επιτέθηκε και άρχισε να αποκαλεί τα άτομα «σκατά» .

Περίπου στις 2 π.μ. στις 14 Οκτωβρίου, μία παρέα περπατούσε κατά μήκος της οδού Esat, στο κέντρο της γειτονιάς Çankaya, όταν δύο μηχανάκια κινήθηκαν κατά πάνω τους.

Ένα από τα πέντε άτομα της παρέας, γνωστό μόνο από το αρχικό U, είπε στο Kaos GL ότι οι ντελιβεράδες εστιατορίων kebab άρχισαν να τους χτυπούν, να τους βρίζουν με ομοφοβικές προσβολές και τους καταδίωξαν τελικά μέχρι τα σπίτια τους.

«Υπάρχουν π@…δες στη γειτονιά μας» , φέρεται να είπε ένας από τους οδηγούς. “Δεν θα τους αφήσουμε να ζήσουν εδώ.”

«Περπατούσαμε προς τα [εστιατόρια ντόνερ-κεμπάπ] στην οδό Esat» , είπε ένα άτομο από την παρέα σχετικά με το πώς ξεκίνησε η βίαιη ομοφοβική επίθεση σε βάρος τους.

«Ενώ ήμασταν κοντά στα [εστιατόρια], ένα μηχανάκι πλησίασε κοντά μας.

«Υπήρχαν δύο άτομα στη μοτοσικλέτα και εκείνος που βρισκόταν στο κάθισμα του οδηγού φώναξε, «Π@…δες! Εσείς, π@…δες! Τι κάνετε εδώ;» και έριξε ένα χαστούκι σε ένα παιδί από την παρέα μας.

«Αφού φώναξαμε και διαμαρτυρήσαμε, έβαλε μπροστά το μηχανάκι και πήγε έξω από το [εστιατόριο].

Συνεχίζοντας να φωνάζουν, η κατάσταση ανάμεσα στην παρέα και τους ντελιβεράδες, κλιμακώθηκε, κι έφτασε σε ένα σημείο ανάφλεξης, όταν η παρέα μπήκε μέσα στο εστιατόριο, όπου εκεί αντιμετώπισε ένα κύμα «15 ή 20» άλλων ντελιβεράδων.

«Μας χτύπησαν σε ένα σοκάκι» , πρόσθεσαν, ενώ τρεις από τους επιτιθέμενους τους ακολούθησαν, όσο «διέφευγαν» προς το σπίτι τους.

Στην Τουρκία, ο δρόμος προς την ΛΟΑΤΚΙ+ ισότητα έχει εμπόδια από συντηρητικές πολιτικές και νοοτροπίες.

Η κατάσταση δεν μπορεί να γίνει καλύτερη με τον ομοφοβικό πρόεδρο, Ρετζέπ Ερντογάν, ο οποίος κάποτε αναφερόταν στα ΛΟΑΤ+ άτομα ως «διεστραμμένα.» Η Τουρκία έχει δει μεγάλο μέρος του κινήματος για τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ+ ατόμων να συνθλίβεται από την ισχυρή αντιπολίτευση.

Οι θρησκευτικοί ηγέτες δηλώνουν ότι η ομοφυλοφιλία «φέρνει ασθένειες και οδηγεί σε μείωση του πληθυσμού» και οι αρχηγοί ανθρωπιστικών οργανισμών αναφέρουν ότι οι ομοφυλόφιλοι «παραβιάζουν τη δημιουργία υγείας.»

Ακόμη και λιανοπωλητές ρούχων έχουν αφαιρέσει από τα προϊόντα τους από ουράνιο τόξο και τον μονόκερο σε μία θλιβερή και δηλητηριώδη επίδειξη ομοφοβίας.




Δες και αυτό!