ΕΡΤ: Aπό το κόψιμο των “γκέι φιλιών” σε μια σειρά που μιλά (χωρίς κόμπλεξ) για διαφορετικότητα

20/10/2020

Η «Τούρτα της μαμάς» είναι η νέα οικογενειακή κωμική σειρά μυθοπλασίας που προβάλλεται κάθε Πέμπτη, στις 23:00 στις ΕΡΤ1, σε σκηνοθεσία Αλέξανδρου Ρήγα. 

Σ΄αυτή συναντάμε και τον χαρακτήρα του Πάρη, του μεσαίου γιου της οικογενείας, ο οποίος είναι στρατιωτικός και διατηρεί σχέση με τον Παναγιώτη. Μάλιστα η σεξουαλικότητα του Πάρη είναι γνωστή στην οικόγενειά του, πλην της γιαγιάς Αλεξάνδρας, η οποία προσπαθεί να τον παντρέψει με μια γυναίκα.

Το πιο σημαντικό όμως με αυτή τη σειρά, πέρα ίσως από το επιτυχημένο χιούμορ και τις έξυπνες ατάκες, είναι ο δυναμικός τρόπος με τον οποίο διαχειρίζεται τη λεγομένη διαφορετικότητα.

Σε μια σκηνή παρακολουθούμε έναν πατέρα να μιλά στο παιδί του γι΄αυτή, εξηγώντας την ουσία της αλλά και για το πως αποτελεί ανθρώπινο δικαίωμα που προστατεύεται από το σύνταγμα.

Φυσικά και η σειρά αυτή αποτελεί μια ευχάριστη έκπληξη για τη σύγχρονη ελληνική μυθοπλασία, που φαίνεται να απομακρύνεται σιγά σιγά από τη σεφερλική αποτύπωση των γκέι χαρακτήρων. Μεγαλύτερη έκπληξη είναι όμως και για τη δημόσια τηλεόραση που μέχρι πρόσφατα έκοβε σκηνές με γκέι φιλιά από ξένες σειρές.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τα επεισόδια της σειράς εδώ

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!