Stephen King, Margaret Atwood, Roxane Gay δίπλα στην τρανς κοινότητα

12/10/2020
από
Stephen King,

Με περισσότερες/ους από 1.200 υπογράφουσες/ντες, οι Stephen King, Margaret Atwood και Roxane Gay είναι μεταξύ των ονομάτων που εκφράζουν την υποστήριξή τους στις τρανς και non-binary κοινότητες.

Μετά από τη σειρά των τρανσφοβικών σχολίων της γνωστής συγγραφέα του Ηνωμένου Βασιλείου, η συζήτηση για τα δικαιώματα των τρανς ατόμων στον λογοτεχνικό κόσμο έχει βρεθεί στο επίκεντρο της προσοχής.

Δεν είναι η πρώτη φορά που συγγραφείς και οι δημιουργοί καταγγέλλουν δημόσια σχόλια που εισάγουν διακρίσεις. Την περασμένη εβδομάδα, η συγγραφέας Malorie Blackman, η ραδιοτηλεοπτική εταιρεία Clara Amfo και η συγγραφέας Jeanette Winterson προσχώρησαν σε περισσότερα από 200 μέλη του εκδοτικού κλάδου στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ιρλανδία για να υπογράψουν μια επιστολή αλληλεγγύης προς την τρανς και non-binary κοινότητα.

Στην τελευταία επιστολή που θα δημοσιευτεί, οι συνυπογράφουσες/ντες περιλαμβάνουν τους Roxane Gay, Ian McEwan, Susan Hill, Neil Gaiman, John Green, NK Jemisin και Angie Thomas.

«Αυτό είναι ένα μήνυμα αγάπης και αλληλεγγύης για την τρανς και non-binary κοινότητα», γράφει η επιστολή. «Ο πολιτισμός είναι, και πρέπει πάντα να είναι, στο προσκήνιο της κοινωνικής αλλαγής, και ως συγγραφείς, εκδότριες/τες, δημοσιογράφοι και επαγγελματίες εκδόσεων, αναγνωρίζουμε τον ζωτικό ρόλο που έχει η βιομηχανία μας στην προώθηση και υποστήριξη της ευημερίας και των δικαιωμάτων των τρανς και non-binary ατόμων.

«Στεκόμαστε μαζί σας, σας ακούμε, σας βλέπουμε, σας δεχόμαστε, σας αγαπάμε. Ο κόσμος είναι καλύτερος επειδή θα έχουμε με σ’ αυτόν. Οι non-binary ζωές είναι έγκυρες, οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες, οι τρανς άνδρες είναι άνδρες, τα τρανς δικαιώματα είναι ανθρώπινα δικαιώματα. Από μέλη της εκδοτικής κοινότητας του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιρλανδίας.”

Η Johnson συνέχισε στο Twitter για να αναγνωρίσει και να υποστηρίξει τις ταυτότητες των τρανς και non-binary ατόμων. «Οι τρανς γυναίκες είναι γυναίκες. Οι τρανς άνδρες είναι άντρες. Τα non-binary άτομα είναι non-binary. Οι αντωνυμίες σας έχουν σημασία. Έχετε σημασία» , έγραψε.

Η συγγραφέας τόνισε επίσης τον σκοπό της επιστολής, λέγοντας:

«Σχεδόν 1000 συγγραφείς, εκδότριες/ες, και άλλοι επαγγελματίες εκδόσεων έχουν υπογράψει. Οι επιστολές δε διορθώνουν τα πράγματα. Έχουν σχεδιαστεί για να) δείχνουν υποστήριξη και β) να ευαισθητοποιούν σε ένα θέμα. Σε αυτήν την περίπτωση, το ζήτημα είναι η τρανσφοβία στον εκδοτικό λόγο και στην κοινότητα.

Ενώ μια επιστολή δε θα επιλύσει όλα τα ζητήματα, ελπίζουμε να εφιστά την προσοχή στις συνεχιζόμενες προκαταλήψεις που αντιμετωπίζουν οι τρανς και non-binary άνθρωποι σε καθημερινή βάση.»

 




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!