“Άτομο που ζει με τον ιό του HIV θα είχε συλληφθεί αν ήταν στη θέση του Τραμπ”

09/10/2020
από

Ο δημοσιογράφος του CNN Anderson Cooper καταδίκασε την «απερισκεψία» του Τραμπ, ο οποίος προσβλήθηκε από COVID-19, αλλά δεν το γνωστοποίησε, επισημαίνοντας ότι άτομα που ζουν με τον ιό του HIV θα μπορούσαν να φυλακιστούν για το ίδιο παράπτωμα.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ παραμένει αδιάφορος για το πότε ακριβώς βρέθηκε θετικός για πρώτη φορά στον COVID-19, δημιουργώντας ερωτήματα σχετικά με το πόσα άτομα μπορεί να έχει εκθέσει στον ιό εν γνώσει του.
Anderson Cooper calls out Donald Trump’s behaviour (Screenshot: CNN)

Ο Λευκός Οίκος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει πότε και πώς έγινε ο έλεγχος στον Τραμπ πριν από την προεδρική συζήτηση με τον Τζο Μπάιντεν, καθώς και πριν από αρκετές προηγούμενες εκδηλώσεις για την εκστρατεία του.

«Ο Τραμπ αρνείται να επιτρέψει στον γιατρό του να δηλώσει την ημερομηνία του τελευταίου αρνητικού τεστ» , δήλωσε ο Άντερσον Κούπερ.

«Μπορεί κάλλιστα να παρέμεινε στο σκηνή, ενώ γνώριζε ότι ήταν θετικός στον COVID-19, φωνάζοντας προς τον Joe Biden, 2 μέτρα μακριά.»

Εάν όντως συνέβη αυτό, ο Τραμπ θα έχει διαπράξει μια συγκλονιστική πράξη απειλής – κάτι που θεωρείται σοβαρή προσβολή για τα άτομα που ζουν με τον ιό του HIV.

«Υπάρχουν γκέι άνθρωποι σε αυτήν τη χώρα που είναι θετικοί στον ιό HIV, και σε ορισμένες πολιτείες μπορούν ακόμα και να συλληφθούν, εάν δεν ενημερώσουν τον σεξουαλικό τους σύντροφο ότι ζουν με τον ιό τουHIV» , είπε ο Κούπερ, «παρόλο που παίρνοντας τη φαρμακευτική αγωγή, είναι απολύτως μηδενική η απειλή για οποιονδήποτε σεξουαλικό σύντροφο. Δεν μπορούν να μεταδώσουν τον ιό» .

Συνέχισε επισημαίνοντας: «Μπορούν να μπουν στη φυλακή εξαιτίας αυτού. Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι εκεί έξω, πιθανότατα μολύνοντας κι άλλους ανθρώπους. Θα μπορούσε, επίσης, να έχει μολύνει τον Τζο Μπάιντεν στη σκηνή

Συνολικά 37 πολιτείες των ΗΠΑ έχουν νόμους που ποινικοποιούν την έκθεση στον ιό HIV. Οι ποινές για την παραβίαση αυτών των νόμων διαφέρουν από πολιτεία σε πολιτεία και κυμαίνονται από 1-5 χρόνια έως ισόβια κάθειρξη.

Εν τω μεταξύ, τουλάχιστον 22 άτομα στον εσωτερικό κύκλο του Τραμπ είναι θετικά στον COVID-19 και είναι πιθανό ότι θα ακολουθήσουν περισσότερα, καθώς ο πρόεδρος επιστρέφει στο γραφείο ακόμα κι αν εξακολουθεί να είναι φορέας του ιού.

Σύμφωνα με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ένα άτομο θα πρέπει να μπαίνει σε καραντίνα για 14 ημέρες, εάν εκτεθεί σε κάποιον που έχει μολυνθεί με τον ιό (εντός 2 μέτρων) για περισσότερο από 15 λεπτά. «Φανταστείτε όλα τα άτομα στα οποία εκτέθηκε ο πρόεδρος των ΗΠΑ κατά τη διάρκεια αυτής της χρονικής περιόδου» , δήλωσε η Δρ. Leana Wen στο ABC News, ειδικός στη δημόσια υγεία στο Πανεπιστημίου George Washington.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!