Τρανς άντρας καταθέτει αγωγή στην Amazon για διακρίσεις σε βάρος του

07/10/2020
από
Τρανς άντρας κατέθεσε αγωγή

Ο Shaun Simmons, ένας τρανς άντρας κατέθεσε αγωγή (ομοσπονδιακή) εναντίον της Amazon ισχυριζόμενος ότι η εταιρεία έκανε διακρίσεις εναντίον του μετά την εγκυμοσύνη του. Ο Simmons ήταν εργάτης αποθήκης για την εταιρία-μεγαθήριο πριν απολυθεί.

Ο τρανς άντρας κατέθεσε αγωγή ονοματίζοντας, επίσης, δύο από τους πρώην επόπτες του. Ο Simmons ισχυρίζεται ότι και οι δύο αποκάλυψαν την ταυτότητά του χωρίς τη θέλησή του σε άλλους υπαλλήλους. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να επιφέρει περισσότερη παρενόχληση και διακρίσεις από μέρους τους.

Πώς ξεκίνησαν όλα;

Υπέβαλλε μήνυση

Ο Simmons υπέβαλλε μήνυση για έμφυλη παρενόχληση, για διακρίσεις με αφορμή την εγκυμοσύνη, για αποτυχία διαχείρισης μιας ιατρικής συνθήκης και για άσκηση αντιποίνων. Κάνει μήνυση στους πρώην επόπτες του για “παροχή βοήθειας και υποκίνησης με στόχο τις διακρίσεις.
Επιδιώκει την επανένταξη στη δουλειά του, αναδρομικές αποδοχές, την αποζημίωσή του για τις απολεσθέντες παροχές, τα νομικά έξοδα και την κατάργηση του ιστορικού απασχόλησής του στην Amazon.

Δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό

Το 2017, ένα παντρεμένο ζευγάρι που εργάστηκε σε μια αποθήκη στο Κεντάκι μήνυσε την Amazon για διακρίσεις απέναντι στην τρανς κοινότητα και παρενόχληση.
Το ζευγάρι κατήγγειλε ότι αποτελούσαν στόχους προσβολών και σεξουαλικής παρενόχλησης. Δέχονταν “σκληρά” σχόλια που αφορούσαν τη σεξουαλική τους ζωή. Αποκαλούσαν και τους δύο “αδερφές”. Οι υπάλληλοι κοιτούσαν πάνω από το διαχωριστικό της τουαλέτας όταν εκείνη χρησιμοποιούσε το μπάνιο. Συνάδελφοι επίσης απείλησαν να τους ξυλοκοπήσουν.
Όταν υπέβαλαν τα παράπονά τους στην εταιρεία, οι επόπτες τους κλήθηκαν απλώς να τους “παρακολουθούν προσεκτικά.” 



ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!