Τους έδιωξε από το αμάξι επειδή δεν άντεξε τη συντροφικότητα μεταξύ τους

04/10/2020
από

Tην κούρσα ενός γκέι ζευγαριού ακύρωσε ένας οδηγός ταξί στο Περθ της Αυστραλίας, επειδή δεν άντεξε να βλέπει τη συντροφικότητα μεταξύ τους.

Ο Anthony Price και ο σύντροφός του, Jordan Hitch, “εκδιώχθηκαν” από έναν ομοφοβικό οδηγό, ο οποίος μετά από τη δημοσιοποίηση του περιστατικού έμεινε χωρίς δουλειά, αφού οι εφαρμογές ενοικίασης κούρσας έκοψαν τη συνεργασία μαζί του.

Οι δύο άνδρες είπαν στο OutInPerth ότι έμειναν έκπληκτοι όταν άκουσαν τον οδηγό να λέει «σταματήστε, αυτός είναι ο κανόνας μου», επειδή απλά ήταν στοργικοί ο ένας στον άλλο.

«Θα σας αφήσω εδώ», είπε ο οδηγός σύμφωνα με τα βίντεο που τράβηξε το ζευγάρι, «Δεν μπορώ να σας πάρω».

Ο Price και ο Hitch πήραν τις τσάντες τους και βγήκαν έξω από το όχημα καθώς ο οδηγός τους ανάγκασε να αποβιβαστούν σε χώρο στάθμευσης. Μοιράστηκαν το περιστατικό για να δείξουν «γιατί υπάρχει ακόμη η ανάγκη ενός Pride».

Πολλά ΛΟΑΤ+ άτομα έχουν καταγγείλει αντίστοιχα περιστατικά, ενώ μελέτες δείχνουν ότι οι οδηγοί σε εταιρείες όπως η Uber και η Lyft ακυρώνουν σε ΛΟΑΤ+ άτομα σχεδόν διπλάσιες φορές από ό,τι σε straight επιβάτες.

«Ήμασταν στο αυτοκίνητο για περίπου πέντε λεπτά», είπε ο Hitch. «Ο Anthony είχε το χέρι του στο γόνατό μου και στήριζα το κεφάλι μου στον ώμο του, όταν ο οδηγός γύρισε και είπε: ‘Δε θέλω τέτοια μέσα αυτό το αυτοκίνητο, σταματήστε αυτό που κάνετε’».

«Κοιτάξαμε ο ένας τον άλλον προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει».

Ο Hitch έβγαλε βιαστικά το κινητό του τηλέφωνο και άρχισε να τραβά το βίντεο.

«Μας είπε να σταματήσουμε επειδή είχα το χέρι μου στο πόδι του συντρόφου μου».




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!