«Είμαι ο Θέμης, είμαι γκέι και είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ»

03/10/2020

Aκολουθώντας τους ριάλιτι κανόνες του παιχνιδιού, ο Θέμης κλήθηκε εχθές να μιλήσει για τη ζωή του.

Aναφέρθηκε στη σεξουαλική του ταυτότητα, στο coming out στους γονείς του και το σκληρό bullying που έζησε σε σημείο που τον απείλησαν μάλιστα και για τη ζωή του.

Συγκεκριμένα, όπως είπε, το 2017 έπεσε θύμα ομοφοβικής επίθεσης.

«Το 2017 ήταν η πρώτη φορά που μου επιτέθηκαν. Ήρθαν δύο τυπάδες σε ένα μικρό τότε παιδί και με έβαλαν στον τοίχο, με απείλησαν. Μου είπαν ότι θα με σκοτώσουν και εμένα και την οικογένειά μου. Νόμιζα ότι θα πεθάνω. Όταν μου έβαλαν το μαχαίρι στο λαιμό είδα τη ζωή να περνάει από μπροστά μου και είπα “Θέμη αυτό ήταν”».

Ακόμη μια φορά τα σχόλια γύρω από το συγκεκριμένο χαρακτήρα ήταν πολλά κι όχι πάντα με τις καλύτερες προθέσεις.

Όσο όμως κι αν το συγκεκριμένο παιχνίδι εκμεταλλεύεται τις ιστορίες των παικτών του, δεν σημαίνει πως αυτές (οι ιστορίες) δεν περιγράφουν μια σκληρή πραγματικότητα που καλούνται να διαχειριστούν για παράδειγμα αρκετά ΛΟΑΤ+ άτομα στη χώρα μας.

Πριν λίγους μήνες ο Οργανισμός Θεμελιωδών Δικαιωμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (FRA) ανακοίνωσε τα αποτελέσματα της 2η ευρωπαϊκής έρευνας για τα ΛΟΑΤΙ άτομα. Σύμφωνα με αυτά “το 74% των ΛΟΑΤΙ ατόμων στην Ελλάδα αποφεύγει -συχνά ή πάντα- να κρατάει το χέρι της/του συντρόφου στην Ελλάδα”, το 33% δήλωσε ότι παρενοχλήθηκε ένα χρόνο πριν από την έρευνα”, ενώ το 10% των ΛΟΑΤΙ ατόμων ανέφερε στην ελληνική αστυνομία σωματικές ή σεξουαλικές επιθέσεις (σκεφτείτε επίσης πόσες από αυτές τις επιθέσεις δεν καταγγέλονται ποτέ)”.

Κι αυτό μόνο για γέλια, ειρωνείες και κακοπροαίρετα σχόλια δεν είναι.

Τελειώνοντας την εξομολόγησή του ο Θέμης δήλωσε: “Είμαι γκέι και είμαι ευτυχισμένος που είμαι εδώ”. Η μόνη μας ελπίδα “να είναι εδώ (μαζί μας) και ευτυχισμένα” κι όλα τα άτομα που βίωσαν τέτοιες επιθέσεις.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!