“Δικαιολογημένη χρήση βίας” από αστυνομικούς που πυροβόλησαν 16 φορές μαύρη τρανς γυναίκα

27/09/2020
από

Για “δικαιολογημένη χρήση βίας” κάνει λόγω ο εισαγγελέας της Πενσυλβανίας, αναφερόμενος στους αστυνομικούς που πυροβόλησαν 16 φορές μια μαύρη τρανς γυναίκα.

Ο λόγος για τη Ροξάν Μουρ που παραμένει στο νοσοκομείο, σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση, μετά από τους πυροβολισμούς που δέχθηκε  στις 13 Σεπτεμβρίου.

Σε συνέντευξη Τύπου την Τετάρτη (23 Σεπτεμβρίου), ο εισαγγελέας της Πενσυλβανίας, Τζον Τ. Άνταμς, δήλωσε ότι η αστυνομία που πυροβόλησε την Μουρ 16 φορές ήταν «δικαιολογημένη», επιβεβαιώνοντας ότι ίδια χτυπήθηκε πολλές φορές.

«Με βάση τα γεγονότα του τι συνέβη εδώ έχω αποφασίσει ότι ο πυροβολισμός ήταν μια λογική και διακιολογημένη χρήση βίας, η οποία δικαιολογείται βάσει του νόμου εδώ στην Πενσυλβάνια», δήλωσε ο Adams.

Η Μουρ φέρεται να έδειξε ένα όπλο στους αξιωματικούς πριν την πυροβολήσουν. Αργότερα οι αρχές διαπίστωσαν ότι παρόλο που το όπλο ήταν γεμάτο, δεν ήταν λειτουργικό λόγω ενός μηχανισμού ασφαλείας που δεν θα του επέτρεπε να πυροβολήσει.

«Το μόνο άτομο που ήξερε ότι το όπλο δεν μπορούσε να πυροβολήσει, πιθανότατα, ήταν ο ιδιοκτήτης του όπλου, από το οποίο το πήρε», είπε ο Adams.

Πρόσθεσε ότι τα βίντεο από τις κάμερες σώματος που φορούσαν οι αξιωματικοί δεν είχαν δοθεί στη δημοσιότητα, επειδή η Μουρ παραμένει ακόμη στο νοσοκομείο.

«Θα είχα κυκλοφορήσει το υλικό της κάμερας, αλλά είναι αποδεικτικά στοιχεία σε ποινική υπόθεση», είπε. «Θα χαρούμε να το κυκλοφορήσουμε, όταν έρθει η ώρα».

Η αστυνομία κλήθηκε μετά από «πυροβολισμούς» στις 13 Σεπτεμβρίου στο Ρέντινγκ της Πενσυλβανίας. Ο πρώτος αξιωματικός που έφτασε στη σκηνή είδε τη Μουρ να κρατά ένα όπλο, την διέταξε να το ρίξει.Την πυροβολήσει όταν δεν αυτή το έκανε.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η Μουρ είχε φύγει μόλις από το διαμέρισμά. Ήταν γνωστό στην αστυνομία ότι είχε προβλήματα ψυχικής υγείας και ο Adams είπε ότι «έδειχνε περίεργη συμπεριφορά» κατά τη διάρκεια του περιστατικού στις 13 Σεπτεμβρίου.

Και οι τρεις αξιωματικοί που εμπλέκονται στο περιστατικό βρίσκονται σε προσωρινά διοικητική άδεια.




Δες και αυτό!