Το TikTok θα λογοκρίνει πλέον ΛΟΑΤ+ περιεχόμενο μόνο αν το επιβάλλει ο νόμος

23/09/2020
από

Συγγνώμη ζήτησε το TikTok για τη λογοκρισία ΛΟΑΤ+ περιεχομένου στην πλατφόρμα του, με το διευθυντή να ωστόσο να ξεκαθαρίζει ότι η λογοκρισία αυτή θα εφαρμόζεται μόνο μετά από κυβερνητική παρέμβαση.

Η διάσημη εφαρμογή φαίνεται πως αφαίρεσε περιεχόμενο που απεικόνιζε ομόφυλα ζευγάρια να φιλιούνται ή να κρατούν στο χέρι ενώ κάποιες φορές εμπόδισε αναρτήσεις από ΛΟΑΤ+ χρήστες να γίνουν viral σε κάποιες χώρες.

«Λυπάμαι πραγματικά, που κάναμε αυτό το λάθος», δήλωσε ο διευθυντής δημόσιας πολιτικής του TikTok στην Ευρώπη στη Μέση Ανατολή και την Αφρική, Theo Bertram, όταν κλήθηκε από τη βρετανική κοινοβουλευτική επιτροπή να δώσει εξηγήσεις.

Ο Bertram είπε ότι η προβολή ορισμένων ΛΟΑΤ+ βίντεο, καθώς και αναρτήσεις από χρήστες με αναπηρία ή κάποιων που μιλούσαν για το το body positivity περιορίστηκαν σκόπιμα, σε μια προσπάθεια μείωσης του εκφοβισμού στην πλατφόρμα.

«Ήταν μια κακή ιδέα», δήλωσε στην επιτροπή προσθέτοντας ότι η πολιτική αυτή έχει.

Το TikTok, το οποίο διαθέτει εκατοντάδες εκατομμύρια χρήστες σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιείται ευρέως από νερά κυρίως ΛΟΑΤ+ άτομα.

Μιλώντας για την διαχείριση ΛΟΑΤ+ περιεχομένου, ο Bertram δήλωσε ότι η εταιρεία θα μπαίνει πλέον στη διαδικασία πιθανής κατάργησης, μόνο όταν απαιτείται από κυβερνητικές υπηρεσίες, βάσει των νομοθεσιών που ισχύουν σε κάθε κράτος, όπως στη Ρωσία.

«Νομίζω ότι ο ρωσικός νόμος είναι άδικος … Αλλά δυστυχώς πρέπει να συμμορφωθούμε με τα νομικά αιτήματα στις χώρες που δραστηριοποιούμαστε», είπε.




Δες και αυτό!