“Σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας στην έναρξη της πρώτης δικάσιμου των δολοφόνων του Ζακ”

21/09/2020

Στις 21 Σεπτεμβρίου συμπληρώνονται δυο χρόνια από τότε που ο Ζακ, ο γιος μας, ο αδελφός μας, ο φίλος μας δολοφονήθηκε άγρια από ιδιοκτήτες και αστυνομικούς στην οδό Γλάδστωνος μπροστά σε δεκάδες πρόθυμους περαστικούς που δεν έκαναν τίποτα για να αποτρέψουν αυτή τη βαρβαρότητα. Δύο χρόνια από τότε που η Zackie βασανίστηκε άγρια στο φορτωμένο από ιστορικές μνήμες στενό των Χαυτείων.

Στο πένθος μας των πρώτων ημερών της σε δημόσια θέα δολοφονίας, ακολούθησαν καθυστερήσεις, ψέματα, προσβολές και δολοφονία χαρακτήρα του Ζακ. Εκείνος, ένα πρόσωπο με πολλές ταυτότητες, αντιφασίστας και μαχητής, εκείνη μια χιουμορίστα και γενναιόδωρη τσούλα φεμινίστρια, εκείνος οροθετικός, περήφανα queer, εκείνη μια θεά drag queen δολοφονήθηκε σχεδόν συντονισμένα από τα στοιχεία που σε όλη την ζωή του πολεμούσε. Τον καθωσπρεπισμό, τον κοινωνικό εκφασισμό, την ομο/τρανσφοβία, τον ναρκορατσισμό, την αστυνομική βία και την απάθεια της αγέλης. Στην αρένα της
Γλάδστωνος έτρεξε το πρώτο αίμα. Στα μίντια ακολούθησε το δεύτερο αίμα των μονταρισμένων βίντεο και των ψευδών αναπαραστάσεων.

Η πρόθεση των φορέων εξουσίας ήταν και παραμένει να χαθεί αυτή η απώλεια μέσα στις σκόνες της Ομόνοιας και τη λήθη του χρόνου που μεσολάβησε. Έκαναν ότι μπορούσαν για να συγκαλύψουν τις ευθύνες, να ενοχοποιήσουν και να στιγματίσουν τον ίδιο το θύμα. Οι χιλιάδες άνθρωποι που αντέδρασαν και κατεβαίνουν στους δρόμους δύο χρόνια τώρα, που δεν αποδέχτηκαν τη φρίκη ως «κανονικότητα» θα τους διαψεύσουν. Το αίτημα για δικαιοσύνη όσο ζούμε οι γονείς, τα αδέλφια του, τα φίλα και τα συντρόφια του θα παραμένει ενεργό.

Οι δολοφόνοι του δυο χρόνια μετά, με ευθύνη της δικαιοσύνης, παραμένουν ελεύθεροι και αμετανόητοι, να προσβάλουν τη μνήμη του με την προκλητικότητά τους και με τα ψεύδη τους.

Την ίδια στιγμή η αστυνομική καταστολή και οι θανατοπολιτικές οξύνονται με τις εκκενώσεις
αυτοοργανωμένων δομών, τις συνθήκες στα camps του θανάτου, τις επαναλαμβανόμενες μισογυνικές και ομοφοβικές επιθέσεις από άνδρες της Αστυνομίας. Περισσότερο από ένα χρόνο μετά, ακόμα αναμένουμε το επίσημο πόρισμα της ΕΔΕ για τη δολοφονία να επικυρωθεί, όπως και το αντίστοιχο πόρισμα από το Υπουργείο Υγείας για το ρόλο του διασώστη.

Σ’ ένα περιβάλλον φασιστικών – ρατσιστικών επιθέσεων, έμφυλης βίας, διάχυτης ομοφοβίας και τρανσφοβίας, τοξικοφοβίας και κανιβαλισμού, είμαστε αποφασισμένα να συνεχίσουμε τον αγώνα μας για δικαίωση και δικαιοσύνη, να μη ξεχάσουμε την θέρμη της παρουσία του στην ζωή μας, την επιδραστικότητα της ορατότητας και της ευθύνης που πήρε ο ίδιος στους κοινωνικούς αγώνες.

Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για να δικαιωθούν οι μνήμες των δολοφονημένων μας, του Ζακ, του Παύλου, της Ελένης, του Πετρίτ, του Λουκμάν και όλων αυτών που δε χώρεσαν πουθενά. Στις 7 Οκτωβρίου θα είμαστε δίπλα στην οικογένεια του Παύλου Φύσσα, στο κλείσιμο του πρώτου κύκλου του αίματος της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Στις 21 Οκτωβρίου σας καλούμε να σταθείτε δίπλα μας στην έναρξη της πρώτης δικάσιμου των δολοφόνων του Ζακ. Οι κύκλοι του αίματος συνεχίζονται.

Πρωτοβουλία Justice4ZakZackie




Δες και αυτό!