Επίθεση ομοφοβικού οδηγού της Uber σε γκέι επιβάτη στο Παρίσι

18/09/2020
από
Επίθεση ομοφοβικού οδηγού της Uber, Παρίσι

Επίθεση ομοφοβικού οδηγού της Uber στο Παρίσι σε βάρος ενός γκέι άνδρα. Αρχικά, τον πέταξε έξω από το αυτοκίνητό του, αλλά δε σταμάτησε εκεί.

Ένας γκέι άνδρας ισχυρίστηκε ότι εκδιώχτηκε από αυτοκίνητο της Uber και χτυπήθηκε δύο φορές στο πρόσωπο, όταν ένας ομοφοβικός οδηγός ανακάλυψε ότι ήταν γκέι.

Ο Mohamed, ο οποίος δεν έχει δώσει το επώνυμό του στα ΜΜΕ, είπε ότι δέχθηκε επίθεση από οδηγό της Uber την Κυριακή (13 Σεπτεμβρίου) κατά τη διάρκεια μίας διαδρομής αργά το βράδυ από ένα πάρτι προς το σπίτι του.

Πώς ξεκίνησαν όλα

Σύμφωνα με όσα είπε στο γαλλικό ΛΟΑΤ+ περιοδικό TETU, ο οδηγός της Uber γινόταν ολοένα και πιο επιθετικός και θυμωμένος, όσο ο ίδιος έλεγε στη φίλη του για έναν άνδρα που είχε γνωρίσει στο πάρτι.

Ο οδηγός φέρεται να θύμωσε τόσο πολύ, που σταμάτησε και διέταξε τον Mohamed και τη φίλη του να βγουν από το αυτοκίνητο.

«Εκείνη τη στιγμή, ήμουν εντελώς μπερδεμένος, αλλά ήταν επιθετικός» είπε ο Mohamed. “Άρχισε να μου με βρίζει με ομοφοβικές προσβολές, λέγοντας ότι δεν ήθελε ένα «κουήρ» άτομο στο αυτοκίνητό του.” 

Ο Mohamed βγήκε από το αυτοκίνητο και προσπάθησε να σταματήσει ένα ταξί, ενώ η φίλη του παρέμεινε πίσω, για να μιλήσει στον οδηγό για τις ενέργειές του.

Για μια στιγμή το άφησε, αλλά επέστρεψε

Ο Mohamed είπε ότι «δεν μπορούσα να το ανεχτώ αυτό» – και αποφάσισε να αντιμετωπίσει τον οδηγό.

Του είπα ότι είμαι γκέι, είμαι περήφανος και ότι έχουμε 2020, δεν επιτρέπεται να λέει τα λόγια που είπε , δήλωσε ο Mohamed.

Η κατάσταση κλιμακώθηκε

Ο οδηγός της Uber τον χτύπησε δύο φορές στο πρόσωπο. Ο Mohamed έπεσε πάνω σε ένα αυτοκίνητο που είχε σταματήσει να βοηθήσει και λιποθύμησε, ενώ αιμορραγούσε από τη μύτη. Ο οδηγός επέστρεψε στο αυτοκίνητό του και έφυγε, πριν οι αρχές φτάσουν στο σημείο.

Ο Mohamed μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά την επίθεση του οδηγού και κατέληξε να έχει πέντε ράμματα στο πρόσωπο και με ένα τραύμα στο κεφάλι.

Ο Mohamed μετά την επίθεση, ήταν πολύ φοβισμένος και ανήσυχος για να μείνει μόνος του, και οι φίλοι του έκαναν βάρδιες για να μείνουν μαζί του.

«Είμαι ακόμα σοκαρισμένος. Μετά την καταγγελία που υπέβαλα στην αστυνομία, περπατούσα στο δρόμο για τη στιγμή αφηρημένος, αντί για το πεζοδρόμιο. Κάποιος σε ένα ποδήλατο μου φώναξε, και με αποκάλεσε «κουήρ» κι αυτό με πονάει» , είπε.

Η απάντηση της Uber

Ένας εκπρόσωπος της Uber είπε στο γαλλικό περιοδικό ότι η εταιρία λυπάται «βαθιά» για το περιστατικό και είπε ότι συνεργάζονται με την αστυνομία σε μια προσπάθεια εντοπισμού του οδηγού.

Σε μια δήλωση στο PinkNews, ένας εκπρόσωπος της Uber είπε: «Δεν υπάρχει θέση για αυτού του είδους τη συμπεριφορά στην κοινότητα της Uber. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά όλες τις αναφορές και τις διερευνούμε διεξοδικά.» 




Δες και αυτό!