Η φετινή σχολική χρονιά θα ξεκινήσει με μια “It Gets Better” ιστορία

11/09/2020

Η σειρά σκιαγραφεί προφίλ ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων και συμμάχων της κοινότητας!

Λίγο πριν την έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς η οργάνωση It Gets Better Greece ξεκινά την προβολή της σειράς “It Gets Better Greece: Profiles”.

Η σειρά σκιαγραφεί προφίλ ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπων και συμμάχων της κοινότητας και φιλοδοξεί να δώσει ορατότητα αλλά και να εμψυχώσει ανθρώπους με διαφορετικό σεξουαλικό προσανατολισμό ή/και ταυτότητα φύλου.

Το πρώτο επεισόδιο θα προβληθεί την Κυριακή (13/9) στις 21.00 στο κανάλι της οργάνωσης στο YouTube. Σ΄αυτό συναντάμε την Κάθρην Ράιλυ, ομογενή εξ Αμερικής, εκπαιδευτικό και συγγραφέα. Η Κάθρην μιλάει για την εμπειρία της ως η πρώτη ανοιχτά τρανς εκπαιδευτικός στην Ελλάδα, την αγάπη και την στήριξη των μαθητών της, καθώς και τις εμπειρίες της μετά το coming out της.

Λίγα λόγια για το It Gets Better:

Τo It Gets Better Project ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2010 από τον δημοσιογράφο και συγγραφέα Dan Savage και μέσα σε λίγα χρόνια έγινε παγκόσμιο κίνημα εμψυχώνοντας χιλιάδες ΛΟΑΤΚΙ παιδιά και νέους-ες σε πάνω από 10 χώρες. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα συλλογής προσωπικών ιστοριών σε μορφή βίντεο ή άλλης και της μετάδοσής τους μέσω των social media και ΜΜΕ με σκοπό να ενθαρρύνει και να εμπνεύσει την ελπίδα στην ΛΟΑΤΚΙ νεολαία. Το μήνυμα είναι ξεκάθαρο: παρά τις αγωνίες και την καθημερινή πάλη, στο τέλος όλα θα πάνε καλά κι η απόδειξη είναι όλοι εμείς κι οι δικές μας ιστορίες. Στην Ελλάδα το It Gets Better Greece ξεκίνησε το 2015.

H ανάγκη για το It Gets Better:

Έρευνες δείχνουν πως οι ΛΟΑΤΚΙ νέοι και νέες βιώνουν περισσότερο στρες, κατάθλιψη και συχνά αυτοκτονικές τάσεις από τους συνομηλίκους τους εξαιτίας του κοινωνικού αποκλεισμού και του εκφοβισμού σε οικογένεια και σχολικό περιβάλλον που καλούνται να αντιμετωπίσουν. Στην Ελλάδα της υψηλής ομοφοβίας και τρανσφοβίας η κατάσταση αυτή εντείνεται ακόμα περισσότερο. Επιπλέον, η απουσία ανοιχτά ΛΟΑΤΚΙ προσώπων στην δημόσια σφαίρα σε συνδυασμό με το κήρυγμα μίσους εκπροσώπων της Εκκλησίας και πολιτικών φαίνεται να είναι καταστροφικό για την ευαίσθητη νεανική LGBTI ψυχολογία. Σαμποτάρεται έτσι η διαδικασία αυτο-αποδοχής κι η φυσιολογική ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους.

Μαθέ περισσότερα για την οργάνωση εδώ:

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!