Φανατισμένοι Κοζάκοι κυνηγούν ΛΟΑΤ+ άτομα – Εκφοβίζουν στρέιτ άτομα

09/09/2020
από
Φανατισμένοι Κοζάκοι

Φανατισμένοι Κοζάκοι έχουν καταγραφεί σε βίντεο να περιφέρονται στη Ρωσική πόλη Yekaterinbutg κάνοντας αντι-ΛΟΑΤ περιπολίες, κατά τη διάρκεια της εβδομάδας του Pride.

Δρουν ανεπίσημα

Σύμφωνα με το Ρώσικο μέσο E1RU, οι φανατικοί άντρες, ανεπίσημα εντελώς, αναζητούσαν ΛΟΑΤ+ ακτιβιστές. Βέβαια, κατάφεραν να στοχοποιήσουν ετεροφυλόφιλα άτομα, τα οποία τους “μοιάζανε” να είναι κουίρ.

Η αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα συνέλαβε για λίγο, τουλάχιστον έναν “απολύτως ετεροφυλόφιλο” 19χρονο μαθητή, τον Alexander Zinovyev, επειδή είχε βαμμένα μαλλιά και φορούσε σκουλαρίκι.

“Γιατί ντύνεσαι έτσι; Είσαι ένας απ’ αυτούς;” ανακαλεί ο Zinovyev να του λέει ένας. “Γνωρίζεις ότι ελέγχουμε όλη την προπαγάνδα γκεϊότητας στους ανθρώπους;” 

Οι ομοφοβικοί άντρες που εκφόβισαν τον νεαρό είχαν μαζί τους πιστοποιητικά, που δήλωναν ότι είναι οι “Ural Voluntary Cossack Cops” , σύμφωνα με τον ίδιο. Αν και οι περισσότεροι από αυτούς φορούσαν στολές παραλλαγής, μερικοί κάναν περιπολίες με πολιτικά ρούχα.

Στόχος των φανατισμένων ανδρών ήταν να πιάσουν ΛΟΑΤ+ άτομα, που φαίνονταν ότι παραβιάζουν τον νόμο περί γκέι προπαγάνδας της Ρωσίας και να τα παραδώσουν στις αρχές.

Αντι-ΛΟΑΤΚΙ+ δράσεις

“Το γραφείο του εισαγγελέα έχει εκδώσει προειδοποίηση σε αυτούς σχετικά με την γκέι προπαγάνδα. Θα ελέγχουμε, αν οι εκπρόσωποι του ΛΟΑΤ κινήματος συμμορφώνονται με τη ρωσική νομοθεσία” , δήλωσε ο Oleg Bogunevich, αναπληρωτής επικεφαλής μιας τοπικής ομάδας φανατισμένων Κοζάκων στο URA news.

Υποστήριξε ότι κοντά στα 50 άτομα συμμετείχαν στις περιπολίες, με μερικούς φανατισμένους Κοζάκους να ταξιδεύουν πάνω από 200 χιλιόμετρα από το Chelyabinsk για να υποστηρίξουν τα “αδέρφια τους” στο Yekaterinburg.

Ως αντίδραση στους ΛΟΑΤ+ ακτιβιστές, οργάνωσαν αντίθετες διοργανώσεις. Μάλιστα, οργάνωσαν εβδομάδα “παραδοσιακών αξιών” που περιλαμβάνει Family Parade (οικογενειακή παρέλαση) και Χριστιανορθόδοξο Πανηγύρι.




Δες και αυτό!