Η κουήρ κοινότητα του Λονδίνου θρηνεί τον θάνατο της Elie Che

08/09/2020
από
Elie Che
Η Elie Che

H* Elie Che μετακόμισε στη Νέα Υόρκη, επειδή η βρετανική υγειονομική περίθαλψη είναι χάλια. Βρέθηκε νεκρή σε λιγότερο από έναν μήνα αργότερα.

Η κουήρ κοινότητα του Λονδίνου θρηνεί τον θάνατο της Elie Che

Η κουήρ κοινότητα του Λονδίνου πραγματοποίησε αγρυπνία για το μαύρο τρανς είδωλο της κοινότητας, την Elie Che, το περασμένο Σαββατοκύριακο. Η 23χρονη είχε βρεθεί νεκρή στη Νέα Υόρκη στις 31 Αυγούστου.

Elie Che
Η Elie Che

Η Che ήταν μοντέλο, ακτιβίστρια και συγγραφέας

Ζούσε με ορατότητα και ενεργά στο προσκήνιο της κουήρ σκηνής του Λονδίνου. Μερικές φορές χόρευε στο LGBT+ strip night Harpies. Είχε μετακομίσει πρόσφατα στις ΗΠΑ, για να βρει δουλειά, να ενταχθεί στην κουήρ κοινότητα της Νέας Υόρκης και να προχωρήσει με την ορμονική θεραπεία της.

Δυστυχώς, τη Δευτέρα 31 Αυγούστου του 2020, λιγότερο από έναν μήνα από τότε που έφτασε στη Νέα Υόρκη, βρέθηκε στην Orchard Beach στο Μπρονξ νεκρή.

Την Κυριακή (6 Σεπτεμβρίου), η κουήρ κοινότητα του Λονδίνου πραγματοποίησε αγρυπνία αφιερωμένη στην Elie Che στο πάρκο Χάμστεντ Χιθ.

 «Η κοινότητά μας έχει χάσει μία από τις πιο γενναίες, ευγενικές και πιο όμορφες ψυχές που γνωρίσαμε ποτέ. Η Elie Che ήταν ποιήτρια, χορεύτρια, φίλη και έμπνευση για πολλά από εμάς. Είμαστε συντετριμμένα» , δήλωσε το London Trans+ Pride, η οργάνωση που κάλεσε την αγρυπνία.

«Αναπαύσου στον παράδεισο γλυκό αγγελούδι, άφησες το σημάδι σου σ’ αυτόν τον κόσμο» συνεχίζει στην ανακοίνωσή του το London Tran + Pride.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Elie (El-ie)-Che (@elie.che) στις

Το 2ο Trans Pride του Λονδίνου –το οποίο θα πραγματοποιηθεί στις 12 Σεπτεμβρίου- θα αφιερωθεί στη Che.

«Θα αγωνιστούμε για να κάνουμε αυτόν τον κόσμο να έχει καλοσύνη και σεβασμό για τις μαύρες τρανς γυναίκες, που θα έπρεπε να είχε και για σένα. Θα μας λείπεις και οι αναμνήσεις μας από εσένα θα λατρεύονται για πάντα.” 

Το Harpies πρόσθεσε ότι ήταν «συγκλονιστικό» το δυσάρεστο νέο για την Elie Che.

 «Ήταν ευγενική, γλυκιά, εκπληκτική-πανέμορφη, αλλά πάνω απ’ όλα, ήταν γενναία» , έγραψαν σε μια ανάρτηση στο Instagram.

Elie Che
H Elie Che

Σε ένα crowd-funding, που είχε δημοσιεύσει η Elie Che, μόλις έναν μήνα πριν πεθάνει, έγραψε ότι επιστρέφει στις ΗΠΑ, επειδή δεν είχε πρόσβαση σε υγειονομική περίθαλψη στο Ηνωμένο Βασίλειο και χρειαζόταν άμεσα να προχωρήσει τη διαδικασία της φυλομετάβασης.

«Είμαι μία μαύρη τρανς θηλυκότητα, που χρειάζεται χρήματα για την επιβίωσή της και για την κάλυψη του κόστος της φυλομετάβασης» , είχε γράψει η Che. “Όπως κάποιοι από εσάς ίσως γνωρίζετε η φυλομετάβαση είναι ένα πολύ ακριβό ταξίδι.

Νομίζω ότι οι άνθρωποι το καταλαβαίνουν τελικά αυτό.

Tο ζήτημα είναι ότι οι μαύρες τρανς γυναίκες έχουν μέση διάρκεια ζωής τα 35 χρόνια. Εγώ θέλω να το ξεπεράσω αυτό.

Χθες ανακοίνωσα ότι θα μετακομίσω στη Νέα Υόρκη, δεν το κάνω αυτό για την εμφάνισή μου. Ως μαύρη τρανς γυναίκα, που είναι λάτρης της μόδας, η Νέα Υόρκη μοιάζει το καταλληλότερο μέρος για να ζήσω και να προοδεύσω, ενώ περνάω την ορμονική μου μετάβαση, γιατί μόλις ξεκίνησα HRT… Επίσης η NYC έχει μια κουήρ κοινότητα για άτομα με διαφορετικό του λευκού χρώμα δέρματος.”

Την ημέρα που πέθανε, η Che κάλεσε ένα φιλικό πρόσωπο και είπε ότι θα πήγαινε στην παραλία. Όταν πέρασε η ώρα και εκείνη δεν επέστρεψε, το φιλικό αυτό πρόσωπο ανέφερε στις αρχές ότι λείπει. Η αστυνομία βρήκε αργότερα τη σορό της στην παραλία.

Σύμφωνα με το περιοδικό Patch της Νέας Υόρκης, ένας ιατροδικαστής κατέγραψε τον θάνατό της ως κατά λάθος πνιγμό.

*H Che χρησιμοποιούσε τόσο τις ουδέτερες (they/them), όσο και τις θηλυκές (she/her) αντωνυμίες. 




Δες και αυτό!