Βίαιη επίθεση σε γκέι ζευγάρι “επειδή” είπαν: «Φορέστε μάσκα!»

01/09/2020
από
Βίαιη επίθεση, γκέι ζευγάρι, Νέα Υόρκη, κορονοϊός, μέτρα
Το ματωμένο χέρι του Foreman, που κρατούσε το πληγωμένο κεφάλι του συντρόφου του, όσο περίμενε το ασθενοφόρο να τον πάρει.

Ο Matt Foreman – ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της National LGBTQ Task Force – και ο σύζυγός του Francisco Adex De León δέχθηκαν βίαιη επίθεση στην Chelsea.

Ο σύζυγος του Matt Foreman υπέστη διάσειση και χρειάστηκε ράμματα στο πίσω μέρος του κεφαλιού του.

Ο Foreman έγραψε σχετικά με την επίθεση:

Πριν από τρεις εβδομάδες, αντίκρισα το κενό βλέμμα του συζύγου μου. Να τρέχει αίμα από τη μύτη και το στόμα του. Αισθάνθηκα το χέρι μου να προσπαθεί να σταματήσει την αιμορραγία από το πίσω μέρος του κεφαλιού του. Στο παρασκήνιο κάποιος συνέχισε να μου φωνάζει: “Πίεζε! Βάλε πίεση! Βάλε πίεση!” 

Γιατί; Επειδή, μόλις είχαμε πει σε δύο άνδρες, που περνούσαν από δίπλα μας σε ένα στενό πεζοδρόμιο:

«Φορέστε μάσκα!» 

Σε λιγότερο από ένα λεπτό, ο Francisco χτυπήθηκε στο πρόσωπο και στο πίσω μέρος του κεφαλιού του, με κάποιο είδος όπλου, και έπεσε αναίσθητος στο πεζοδρόμιο.

Το NYPD και ένα ασθενοφόρο έφτασαν γρήγορα στο σημείο. Ο Francisco – που δεν μπορούσε να μιλήσει – μεταφέρθηκε στα επείγοντα του παλιού Νοσοκομείου, του Αγίου Βικεντίου. Κάναμε, με τους αστυνομικούς, το γύρω στη γειτονιά, για να δω αν μπορούσα να αναγνωρίσω τον δράστη.

Ειλικρινά, ήμουν πολύ αναστατωμένος, για να μπορέσω να τους φανώ, έστω και λίγο, χρήσιμος. Ωστόσο, δε θα ξεχάσω την καλοσύνη, που μου έδειξαν οι αξιωματικοί.

Όπως και τα περισσότερα θύματα εγκληματικών πράξεων, κατηγόρησα αμέσως τον εαυτό μου:

“Γιατί να πούμε το οτιδήποτε; Το αξίζαμε…” …Μαλακίες!

Εάν είχαμε έναν Πρόεδρο με λίγη αξιοπρέπεια, το να φοράμε μάσκα θα είχε καθιερωθεί, πριν από μήνες, ως ηθικός κανόνας. Ως ένας τρόπος για να δείξουμε φροντίδα για τους άλλους. Και, αν αυτό δεν ήταν αρκετό, το να μη φοράει κάποιο άτομο μάσκα θα αποτελούσε ομοσπονδιακό αδίκημα, που θα επέφερε μεγάλο πρόστιμο. Δε θα εξαρτιόταν από τις/τους αναρμόδιες/ου υπαλλήλους των καταστημάτων, τις/τους αεροσυνοδούς και τον μέσο κάτοικο, η επιβολή του νόμου.

Αλλά όχι. Το ζήτημα της χρήσης μάσκας έχει οπλίσει τον κόσμο, αρκετά κυριολεκτικά, όπως μαρτυρούν οι λεκέδες του αίματος στο πεζοδρόμιο και όλες οι άλλες βίαιες συναντήσεις που σχετίζονται με τη χρήση της μάσκας για τις οποίες διαβάζουμε κάθε μέρα.

Εν τω μεταξύ, ένας ολόκληρος τομέας «χριστιανών» ηγετών όχι μόνο μένει σιωπηλός, αλλά ενθαρρύνει ενεργά τη μαζική συγκέντρωση χωρίς μάσκες. Όπως θα έλεγε κι η μητέρα μου, Θεούλη μου!

Απλώς δεν μπορώ να πιστέψω πόσο χαμηλά έπεσε η χώρα μας, μέσα σε λίγα χρόνια. Ή αν υπάρχει ακόμη το ερώτημα σχετικά με την ανάγκη για βαθιές και συστημικές αλλαγές. Τον Νοέμβριο, ας ξεκινήσουμε από την κορυφή.

Επίλογος: Ο Francisco τα πάει καλά. Αφαιρέθηκαν τα ράμματα από το κεφάλι του, δε έχει χάσει δόντια, και τα συμπτώματα της σοβαρής διάσεισής του φαίνεται να εξασθενούν κάθε μέρα.

Το NYPD, λέει, ότι ενώ κατάφερε να παραλάβει ένα βίντεο για το συμβάν, δεν μπόρεσαν να αναγνωριστούν οι δράστες. Αν τελικά μπορέσουν, θα πρέπει να υπάρξει σοβαρή ποινή – τέλεια!

Οι χρεώσεις για το ασθενοφόρο και το δωμάτιο κόστισαν λίγο περισσότερα από 12.000 δολάρια. Ευτυχώς, επειδή είμαστε από τους λίγους Αμερικανούς, που έχουν καλή ασφάλιση, το χρέος μας θα είναι κάτω από 1.000 δολάρια.

Ο Matt Foreman είναι ο πρώην εκτελεστικός διευθυντής της National LGBTQ Task Force, της Empire State Pride Agenda και του NYC Gay & Lesbian Anti-Violence Project. Διαμένει στη Νέα Υόρκη και στο Σαν Φρανσίσκο.

https://avmag.gr/127607/ti-lene-ta-loatki-atoma-gia-tin-ypopsifiotita-tis-kamala-charis-stin-antiproedria-ton-ipa/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!