Το πλοίο του Banksy με πλοίαρχο την Pia Klemp σώζει ζωές στη Μεσόγειο

30/08/2020
από
Το πλοίο του Banksy
Το πλοίο του Banksy

Το πλοίο του Banksy, του γνωστού street artist χρηματοδοτήθηκε από τον ίδιο, για τη διάσωση μεταναστών στη Μεσόγειο. Το πλοίο έχει ήδη αναλάβει δράση σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα The Guardian.

Το πλοίο του Banksy
Το πλοίο του Banksy

Το πλοίο ονομάσθηκε «Louise Michel» , από το όνομα μιας γαλλίδας αναρχικής του 19ου αιώνα, και διακοσμήθηκε με ένα γκράφιτι του βρετανού καλλιτέχνη. Απέπλευσε από το ισπανικό λιμάνι Μπουριάνα, κοντά στη Βαλένθια.

Ναυλώθηκε με τη μεγαλύτερη μυστικότητα και την Πέμπτη (18 Αυγούστου), διέσωσε στην κεντρική Μεσόγειο 89 ανθρώπους, ανάμεσα στους οποίους 14 γυναίκες και δύο παιδιά, σύμφωνα πάντα με τη βρετανική εφημερίδα, η οποία δε διευκρινίζει την ακριβή θέση του πλοίου.

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

«Ψάχνει τώρα ένα ασφαλές λιμάνι για να αποβιβάσει τους επιβάτες ή να τους μεταφέρει σε κάποιο σκάφος ευρωπαϊκής ακτοφυλακής» .

Η εφημερίδα δημοσίευσε πολλές φωτογραφίες του πλοίου, βαμμένου με ροζ και λευκό χρώμα, με ένα γκράφιτι που φαίνεται ότι είναι του Banksy και αναπαριστά το γνωστό μικρό κορίτσι του καλλιτέχνη, αυτή τη φορά με ένα σωσίβιο γιλέκο, κρατώντας ένα σωσίβιο σε σχήμα καρδιάς.

Το πλήρωμα αποτελείται από δέκα μέλη, «ευρωπαίους ακτιβιστές με μακρά πείρα στις έρευνες και διασώσεις στη θάλασσα» . Καπετάνιος του είναι η Pia Klemp, μια Γερμανίδα που μάχεται για τα ανθρώπινα δικαιώματα και είναι γνωστή, επειδή κυβέρνησε και άλλα σκάφη διάσωσης, μεταξύ των οποίων το Sea-Watch 3.

Τον Σεπτέμβριο 2019, ο Banksy έγραψε στην Pia Klemp τα εξής: «Γειά σου Pia (…) Είμαι ένας καλλιτέχνης από το Ηνωμένο Βασίλειο και έκανα μερικά έργα για τη μεταναστευτική κρίση, προφανώς δε μπορώ να κρατήσω τα χρήματα. Θα μπορούσες να τα χρησιμοποιήσεις για να αγοράσεις ένα νέο πλοίο ή κάτι; Παρακαλώ, απάντησέ μου. Μπράβο σου. Banksy» .

Η Pia Klemp αρνείται το μετάλλιο που της απονέμει το Παρίσι

 




Δες και αυτό!