Μάλτα: Γκέι ζευγάρι δολοφονήθηκε στο σπίτι του μετά από ένοπλη ληστεία

27/08/2020
από
Ένοπλη ληστεία, Μάλτα, γκέι ζευγάρι
Φωτογραφία του Christian Pandolfino (αριστερά) και του Ivor Maciejowski (δεξιά) | Εικόνα από Times of Malta

Ένοπλη ληστεία στη Μάλτα και φρικτή δολοφονία ενός γκέι ζευγαριού, το οποίο δολοφονήθηκε στο ίδιο τους το σπίτι, διερευνά η αστυνομία.

Ο Ivor Maciejowski, Βρετανός έμπορος τέχνης, και ο Christian Pandolfino, Μαλτέζος γιατρός, ήταν δύο “πανέμορφες ψυχές” .

Αστυνομική Έρευνα

Η αστυνομία κλήθηκε στο σπίτι τους στη Sliema, την Τρίτη 18 Αυγούστου στις 10:30 μ.μ., μετά από αναφορές για πυροβολισμούς. Οι δύο άντρες βρέθηκαν νεκροί με τραύματα από πολλαπλούς πυροβολισμούς.

Οι αστυνομικοί αναζητούν τρεις δράστες, οι οποίοι φαίνεται μέσα από τις κάμερες του κλειστού κυκλώματος παρακολούθησης. Οι δράστες εισέβαλαν στο σπίτι στις 10:19μ.μ. και αποχώρησαν στις 10:23μ.μ. Διέφυγαν από τον τόπο του εγκλήματος με αυτοκίνητο, που οδηγούσε ένα τέταρτο άτομο, που τους περίμενε απ’ έξω.

Η ανακοίνωση του Malta Pride

Αν και η αστυνομία δεν έχει ανακοινώσει το κίνητρο πίσω από το έγκλημα, η ΛΟΑΤ+ ομάδα Malta Pride υπαινίχθηκε ότι πρόκειται για μια ένοπλη ληστεία “που πήγε στραβά” :

“Η λέξη τραγικό, είναι το λιγότερο που μπορούμε να το χαρακτηρίσουμε. Αν και λεπτομέρειες για την υπόθεση βγαίνουν ακόμα στην επιφάνεια, από ό,τι φαίνεται ήταν μια ληστεία που πήγε στραβά, και δε σχετίζετε απαραίτητα με ομοφοβικό έγκλημα μίσους” .

https://www.instagram.com/p/By-wYtYnAN8/

Έργα μεγάλης αξίας

Ήταν γνωστό ότι το ζευγάρι είχε αρκετά έργα τέχνης στο σπίτι του, τα οποία ο Maciejowski ανέβαζε συχνά στον λογαριασμό του στο Instagram. Σύμφωνα με την αστυνομία υπάρχουν σημάδια πάλης μέσα στο σπίτι, αλλά δεν έχει γίνει γνωστό ακόμα, αν λείπει κάτι πολύτιμο.

Σύμφωνα με το Times of Malta το γκέι ζευγάρι ήταν μαζί τουλάχιστον 4 χρόνια και απολάμβαναν να γυμνάζονται μαζί, ενώ ήταν τακτικοί θαμώνες του MedAsia Playa beach club στην Sliema.

Φίλοι και συγγενείς είναι σοκαρισμένοι από τον τραγικό τους θάνατο. Ο Jordan Munn, φίλος του ζευγαριού δήλωσε: “Ήταν πραγματικά υπέροχοι άνθρωποι. Ανιδιοτελής και αστείοι και φιλικοί και εκπληκτικοί με οποιοδήποτε τρόπο” .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!