Περιστατικό ωμής βίας και βάναυση επίθεση σε μετανάστη στα Εξάρχεια

26/08/2020
από
επίθεση σε μετανάστη στα Εξάρχεια, βία, επίθεση, μετανάστης, Εξάρχεια
Περιστατικό ωμής βίας και βάναυση επίθεση σε μετανάστη στα Εξάρχεια

Για περιστατικό που ενέχει επίθεση σε μετανάστη στα Εξάρχεια ενημερώνει το Indymedia Αθήνας, σύμφωνα με πληροφορίες παρευρισκόμενης κοπέλας στο σημείο.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, αλλά και με βάση το βίντεο που έχει δοθεί στη δημοσιότητα, την Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020 το περιστατικό συνέβη σε ανοιχτό πάρκινγκ της οδού Μετσόβου. Η κοπέλα έγινε μάρτυρας του άγριου ξυλοδαρμού ενός μετανάστη από έναν άνδρα. Μετά από παρέμβασή της, για να σταματήσει την κακοποίηση, ο δράστης στράφηκε και σε κείνη.

Αναφέρονται τα εξής:

Στις 16/07 το απόγευμα καθώς περπατούσα, ακούω κάποιον να ουρλιάζει «πουτάνα, σήκω πάνω μωρή πουτάνα» στο πάρκινγκ της οδού Μετσόβου 6 (Εξάρχεια). Πλησιάζοντας βλέπω έναν εργαζόμενο (άγνωστο αν είναι απλά εργαζόμενος ή και υπεύθυνος ή ιδιοκτήτης) σε έξαλλη κατάσταση να κλωτσάει μανιωδώς έναν μετανάστη που κείτονταν στο έδαφος. Εκείνη τη στιγμή στο απέναντι πεζοδρόμιο ήταν δύο γυναίκες που του έλεγαν ότι δεν είναι σωστό αυτό που κάνει και να σταματήσει καθώς και άλλη μια γυναίκα που παρακολουθούσε από μακριά. Πλησίασα και τον βλέπω να του ρίχνει κλωτσιές στην κοιλιά ενώ ο μετανάστης ήταν ήδη κουλουριασμένος στο έδαφος και έφτυνε αίμα.

Ρώτησα να μάθω τι συνέβη και ο τύπος ξεκίνησε ένα λογύδριο ότι κάθε μέρα για δέκα χρόνια μαζεύει σκατά στο πάρκινγκ και όταν ρώτησε τον συγκεκριμένο μετανάστη, του απάντησε ότι αυτός τα κάνει. Ταυτόχρονα,οι άλλες δύο γυναίκες ήρθαν στο σημείο και είπαν ότι «ναι, σε καταλαβαίνουμε αλλά δεν είναι σωστό να τον χτυπάς». Παραμένοντας στο σημείο, στεκόμενη εμπόδιο στα σχέδια του, το μένος του στράφηκε προς εμένα όπου άρχισε να με ρωτάει τι με νοιάζει και ποια είμαι και να με βρίζει χυδαία μέσα σε ένα σεξιστικό και ρατσιστικό παραλήρημα. Αρκετές φορές κινήθηκε απειλητικά εναντίον μου σε μια προσπάθεια εκφοβισμού, μια φορά μάλιστα μπήκαν ανάμεσα μας και 2 τύποι για να αποτρέψουν την άσκηση σωματικής βίας εις βάρος μου. Σε όλη τη διάρκεια του περιστατικού πηγαινοέρχονταν επιθετικά πότε προς εμένα βρίζοντας με και πότε προς τον μετανάστη,φωνάζοντας του να σηκωθεί, αποδεικνύοντας πόσο τραμπούκος και μάτσο είναι.

Μερικά από τα μαργαριτάρια που ξεστόμισε είναι: “αυτοί φταίνε για όλα (εννοώντας μάλλον τους μετανάστες), “άμα θες να τον πάρεις σπίτι σου”, “ναι μπάτσος είμαι”, “θα καλέσω την αστυνομία” και όντως στο τέλος κάλεσε κάποιον λέγοντας “έλα έχουν μαζευτεί εδώ καμιά δεκαριά άτομα”. Στο τέλος καθώς έφευγα εφ΄όσον και ο μετανάστης μπόρεσε να σηκωθεί και να περπατήσει δεν παρέλειψε να με απειλήσει λέγοντας μου ότι «θα με βρει», για να πάρει την απάντηση «βρες με». Μαζί με τον συγκεκριμένο τύπο ήταν ένας ακόμα εργαζόμενος σε πιο ήρεμη κατάσταση αρχικά που παρακολουθούσε και δικαιολογούσε τα όσα διαδραματίζονταν μπροστά του, ενώ στη συνέχεια την ώρα που ο μετανάστης έφευγε άρχισε και αυτός με τη σειρά του να ουρλιάζει σε άλλους/ες παρευρισκόμενους/ες να φύγουν.

Παρά τη βία, το φόβο και τις απειλές παρέμεινα στη θέση μου όλη την ώρα απαντώντας του σχετικά ήρεμα προκειμένου να διαφυλάξω όσο ήταν δυνατόν να μην χτυπήσει τον μετανάστη περισσότερο. Το θετικό είναι ότι από τις φωνές αφενός μαζεύτηκε κόσμος (μετανάστες και ντόπιοι, κάποιοι εκ των οποίων απλά κοιτούσαν το περιστατικό ενώ κάποιοι/ες άλλοι/ες αντέδρασαν καταδικάζοντας την πράξη) κάτι το οποίο δεν τους άρεσε, αφετέρου ότι ο μετανάστης σηκώθηκε και έφυγε χωρίς να φάει περισσότερο ξύλο.

https://www.facebook.com/siopieinaisunenoxh/posts/179000463664430

 




Δες και αυτό!