Μεγάλος αριθμός κρουσμάτων σε θέρετρο γυμνιστών, δημοφιλές σε ΛΟΑΤΚΙ άτομα

26/08/2020
από
θέρετρο γυμνιστών, κορονοϊός, κρούσματα
θέρετρο γυμνιστών

Την προσοχή των ειδικών έχει τραβήξει ένα θέρετρο γυμνιστών στην Νότια Γαλλία με πάνω από 150 άτομα να έχουν βρεθεί θετικά στον κορονοϊό, ενώ εκατοντάδες αλλά εξετάζονται αυτήν την στιγμή.

Ο λόγος για το Cap d’Agde. Πρόκειται για ένα παραθαλάσσιο θέρετρο, με μεγάλο τουριστικό συγκρότημα. Το θέρετρο είναι δημοφιλές σε γυμνιστές και “ελεύθερα” άτομα, όπως επίσης και ενός τμήματος της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας.

Οι ειδικοί χαρακτηρίζουν τα κρούσματα ως αρκετά ανησυχητικά

Συμβουλεύουν τους ταξιδιώτες να ακολουθούν τις οδηγίες για την κοινωνική αποστασιοποίηση και να φοράνε μάσκες, ακόμα και αν δε φοράνε τίποτα άλλο.

“Υπάρχουν κρούσματα παντού, συμπεριλαμβανομένων και των ατόμων που δεν είναι ‘ελεύθεροι’”, δήλωσε στους Irish Times ο Pierre Ricordeau, γενικός διευθυντής και υπεύθυνος για την Υγεία στην περιοχή Occitanie. “Το μήνυμα είναι ίδιο για όλα τα άτομα: Φορέστε μάσκα, πλύνετε τα χέρια σας και τηρήστε τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, ασχέτως, αν είστε ‘ελεύθεροι’ ή όχι” .

48 χιλιόμετρα δυτικά του Montpellier, το Cap d’Agde ξεκίνησε να προσελκύει γυμνιστές από την δεκαετία του 50′. Σήμερα, έχει μια από τις μεγαλύτερες κοινότητες γυμνιστών στον κόσμο. Προσελκύει 35.000 με 40.000 επισκέπτες σε μια μέρα τους καλοκαιρινούς μήνες. Το Cap d’Agde αποτελεί το μεγαλύτερο σημείο μάζωξης γυμνιστών στην περιοχή. Προσελκύει ακόμη swingers, και οικογένειες.

Τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα που παραθερίζουν στο Cap’d’Agde αποτελούν το 10 με 20 τις εκατό των επισκεπτών του καθημερινά, το οποίο μεταφράζεται σε 3.500 άτομα καθημερινά τους καλοκαιρινούς μήνες. Σύμφωνα, με την ιστοσελίδα του το Cap d’Adge αποτελεί “έναν από τους καλύτερους γκέι προορισμούς” και “αγκαλιάζει όλους τους ταξιδιώτες” .

Οι ειδικοί έκαναν τρεις γύρους εξέτασης των παραθεριστών. Στους δύο πρώτους γύρους, από τα 490 άτομα που εξέτασαν, τα 95 βρέθηκαν θετικά στον κορονοϊό, συμπεριλαμβανομένων και δύο υπαλλήλων του ξενοδοχείου, ενώ επιπλέον πενήντα άτομα βρέθηκαν θετικά, αφού γύρισαν από τις διακοπές τους (σύνολο 145). Το ποσοστό της εξάπλωσης ήταν τέσσερις φορές υψηλότερο στο θέρετρο των γυμνιστών, σε σχέση με την γύρο περιοχή. 310 άτομα εξετάστηκαν στον τρίτο γύρο και τα αποτελέσματα αναμένονται μέσα στην εβδομάδα.

“Η κατάσταση είναι ανησυχητική” δήλωσε ένας ειδικός στο Independent. ”Ζητάμε από τους ανθρώπους να εξεταστούν πριν φύγουν από αυτό το μέρος και πάνε οπουδήποτε αλλού… Επίσης, ζητάμε από ανθρώπους που θέλουν να επισκεφτούν το θέρετρο γυμνιστών να αναβάλουν της άφιξή τους” .

https://avmag.gr/105244/105244cc/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!