Δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες στο Μεξικό

24/08/2020
από
τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες, Μεξικό
Δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες στο Μεξικό

Στο Μεξικό δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες την ίδια μέρα σε δύο διαφορετικά περιστατικά.

Η μία κοπέλα βρέθηκε δολοφονημένη στο σπίτι της, με το σώμα της τυλιγμένο σε ένα σεντόνι, ενώ η άλλη κοπέλα χτυπήθηκε επίτηδες ενώ οδηγούσε.

Οι δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες με λίγες ώρες διαφορά η μία από την άλλη, προκαλώντας έντονη θλίψη και ανησυχία στις ακτιβιστικές οργανώσεις για το ρυθμό αύξησης της τρανσφοβικής βίας στη χώρα.

Ήταν η Julie Torres και η Sam Rosales

τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες, Μεξικό
Δύο τρανς γυναίκες βρέθηκαν δολοφονημένες στο Μεξικό

Την Τετάρτη (19 Αυγούστου), το σώμα της Torres, βρέθηκε τυλιγμένο σε σεντόνι, στο διαμέρισμά της στη δυτική πολιτεία Jalisco. Είχε μώλωπες και αιματώματα πάνω της, με έντονα σημάδια βασανιστηρίων.

Λίγες ώρες αργότερα, νωρίς το πρωί της Πέμπτης (20 Αυγούστου), η Rosales σκοτώθηκε σκόπιμα, ενώ οδηγούσε τη μοτοσικλέτα της στην περιοχή Puebla, στο κεντρικό Μεξικό.

Το 23χρονο μοντέλο οδηγούσε μοτοσικλέτα με έναν φίλο της, όταν ένα όχημα άρχισε να την παρακολουθεί, σύμφωνα με την Homosenual.

Ένα Nissan Sentra πέρασε από πάνω της

Σύμφωνα με τα πλάνα της κάμερας ασφαλείας, ένα Nissan Sentra έπεσε πάνω της. Η Torres και ο φίλος της εκτινάχθηκαν στην οδό Pino Suárez, στη συνοικία Revolución του Atlixco, περίπου στις 1:30 π.μ.

Ο οδηγός του Nissan Sentra έκανε αναστροφή και πέρασε ξανά πάνω από τη Rosales, ενώ η φίλη της πρόλαβε να ξεφύγει, σύμφωνα με τις εικόνες του βίντεο.

Οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης κλήθηκαν στο σημείο και δήλωσαν ότι η Rosales πέθανε από το ατύχημα, ανέφερε το MSN.

Οι τρανς ακτιβίστριες/στές θρήνησαν τους θανάτους και των δύο γυναικών. Η ομάδα δικαιωμάτων LGBT + CODISE AC έγραψε στο Twitter ότι απαιτήσει δικαιοσύνη για το θάνατο της Torres, ενώ ακτιβίστρες/στές σχολίασαν πώς η Jalisco και η τρανς βία «δεν μπορούν να διαχωριστούν» .

Άλλα άτομα δημοσίευσαν συγκινητικά μηνύματα για τη Rosales, που περιγράφεται ως λαμπερή βασίλισσα ομορφιάς. «Πονάει πολύ η καρδιά μου, όταν σκέφτομαι ότι η Sam δεν είναι πλέον σε αυτόν τον κόσμο» , έγραψε ένα φιλικό πρόσωπο.

Τουλάχιστον 117 LGBT+ άνθρωποι δολοφονήθηκαν στο Μεξικό το 2019. Περισσότεροι από τους μισούς ήταν τρανς γυναίκες. Η έκθεση της Letra Esse έδειξε ότι έχει σημειωθεί αύξηση κατά το ένα τρίτο (27%) από το 2018. Το υψηλότερο ποσοστό είχε σημειωθεί το 2015. Ωστόσο, το πραγματικό ποσοστό μπορεί να είναι ακόμη υψηλότερο.

https://avmag.gr/126659/tis-therapeies-metastrofis-apagoreyse-i-poli-toy-mexikoy/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!