Καταδικάστηκε για κουτουλιά σε “απεχθή” ρατσιστή ομοφοβικό άνδρα

24/08/2020
από
Καταδικάστηκε για κουτουλιά, ρατσιστής, ομοφοβικός
Καταδικάστηκε για κουτουλιά σε "απεχθή" ρατσιστή ομοφοβικό άνδρα

Ένας 21χρονος καταδικάστηκε για κουτουλιά και διατάχθηκε να ολοκληρώσει 100 ώρες κοινοτικής εργασίας. Ο νεαρός βγήκε εκτός εαυτού και έριξε κουτουλιά σε έναν άνδρα που επιτέθηκε λεκτικά με «ρατσιστικά και ομοφοβικά κακοποιητικά σχόλια» στον ίδιο και στον φίλο του.

Ο Jack Symphorien από το Guernsey των Channel Islands θα ακολουθήσει την εντολή των 100 ωρών. Διαφορετικά, το ότι καταδικάστηκε για κουτουλιά τιμωρείται με οκτώ εβδομάδες φυλάκιση, σύμφωνα με τη Bailiwick Express.

Το περιστατικό

Ήρθε αντιμέτωπος με τον άντρα, ενώ ο ίδιος κι ένας φίλος του με την κοπέλα του περίμεναν στην ουρά των ταξί. Το περιστατικό συνέβη στο Weighbridge στις 1:20 π.μ. την Κυριακή 28 Ιουνίου 2020.

Η κατάσταση άρχισε να εντείνεται, όταν ο άντρας άρχισε να κάνει ρατσιστικά σχόλια σχετικά με την κοπέλα του φίλου του Symphorien. Σύμφωνα με πληροφορίες, η κατάσταση κλιμακώθηκε, όταν ο άντρας συνέχισε να φωνάζει επιθετικά στα πρόσωπά τους. Ο δράστης χρησιμοποιούσε επίμονα τις βρισιές “P*ki” και “fa***t” προς τον Symphorien και τον φίλο του.

Ο Symphorien ξέσπασε

Ο Symphorien δεν άντεξε, δήλωσε αργότερα. Ο ομοφοβικός άνδρας «άξιζε την κουτουλιά» και «δεν ήταν επιλογή» να φύγει μακριά. Ωστόσο, παραδέχτηκε ότι τώρα λυπάται για τις πράξεις του. Ο δικηγόρος υπεράσπισής του Paul Lockwood, είπε ότι ο Symphorien προκλήθηκε από τον άντρα. Θεωρεί, λόγω της συμπεριφοράς του ότι «προφανώς το πήγαινε για καβγά» .

«Ήταν μια υπερβολική αντίδραση» , είπε. Πρόσθεσε, όμως, ότι ο πελάτης του ήταν «εκτός εαυτού» . Ο Symphorien γενικά έχει τη φήμη ανθρώπου «σκληρά εργαζόμενου, pro-social» μέλους της κοινότητας.

Η ετυμηγορία του δικαστή

Κατά την καταδίκη, ο δικαστής McKerrell αναγνώρισε τη σοβαρότητα των υποτιθέμενων ομοφοβικών σχολίων του άνδρα, αλλά, επίσης, σημείωσε ότι ο άνδρας αυτός δεν έχει ακόμη εμφανιστεί στο δικαστήριο και δεν είχε την ευκαιρία να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

“Σαφώς, αν το άλλο άτομο είπε αυτά τα σχόλια, θα ήταν αξιολύπητο και απεχθές” , είπε, αλλά παρόλα αυτά δε θα δικαιολογούσε τον Symphorien στο να πάρει το νόμο στα χέρια του (ή στο κεφάλι του).

«Σε καμία περίπτωση δε μπορείτε να επιχειρήσετε να δικαιολογήσετε αυτό που κάνατε. Ήταν μια σκόπιμη πράξη και το σωστό θα ήταν να καλέσετε την αστυνομία για να αντιμετωπίσουν εκείνοι το πρόβλημα» , δήλωσε ο δικαστής.




Δες και αυτό!