Οι μαύρες γυναίκες χάνουν 1 εκατομμύριο δολάρια λόγω της ανισότητας

22/08/2020
από
μαύρες γυναίκες, εισόδημα, απώλεια, ανισότητα
Οι μαύρες γυναίκες έχουν 1 εκατομμύριο δολάρια απώλεια εισοδήματος

Πόσο χρειάζεται να εργαστούν οι μαύρες γυναίκες για να πληρωθούν, όσα πληρώνονται οι λευκοί άνδρες, υπολογίζοντας μόνο τον περασμένο χρόνο;

Οι μη-λευκές γυναίκες πληρώνονται 0,62 δολάρια για κάθε 1 δολάριο που βγάζουν οι λευκοί άντρες. Πρόκειται για απώλεια σχεδόν ενός εκατομμυρίου δολαρίων κατά τη διάρκεια της καριέρας τους.

Ας μείνουμε λίγο σ’ αυτό: ΕΝΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΔΟΛΑΡΙΑ

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη The Female Quotient® (@femalequotient) στις

Ο οικονομικός αντίκτυπος ενός άνισου μισθού επηρεάζει όλες τις γυναίκες, αλλά ιδίως τις μαύρες γυναίκες. Το σύνθετο αυτού του ζητήματος είναι το γεγονός ότι οι μη-λευκές γυναίκες είναι πολύ πιο πιθανό να είναι εκείνες η κύρια πηγή οικονομικής υποστήριξης για τις οικογένειές τους. Το 80% των μαύρων μητέρων είναι οι κύριες πηγές εισοδήματος για την οικογένειά τους.

Η όλο και λιγότερη αμοιβή τους, επηρεάζει την ικανότητα των οικογενειών τους να αποταμιεύσουν, να πάρουν υψηλότερη εκπαίδευση, ή να αποκτήσουν ιδιοκτησία. Η μισθοδοτική διαφορά εντείνει και τη διαφορά ως προς τον πλούτο. Οι μαύρες και οι λατίνες γυναίκες έχουν λιγότερο από ένα σεντ συγκριτικά με το ένα δολάριο των λευκών ανδρών.

Για την ευαισθητοποίηση γύρω από αυτό το ζήτημα έχει καθιερωθεί η 13η Αυγούστου ως Ημέρα Ίσης Αμοιβής των Μαύρων Γυναικών.

Οι μαύρες γυναίκες έχουν 1 εκατομμύριο δολάρια απώλεια εισοδήματος

Να σημειώσουμε ακόμη και τη διαφορά που υπάρχει ειδικά στις τρανς μη-λευκές γυναίκες, των οποίων η ζωή κινδυνεύει κυριολεκτικά από την επιδημία της βίας σε βάρος τους.

#BlackWomensEqualPayDay
#EqualPay

Πηγή:@leaninorg

https://avmag.gr/127447/okto-loatki-mayres-gynaikes-poy-tha-mporoysan-na-antikatastisoyn-ti-degeneres/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!