Βουλευτής δημοσίευσε την «ανακοίνωση γέννησης» της τρανς κόρης του

20/08/2020
από
ανακοίνωση γέννησης, τρανς, βουλευτής
Βουλευτής δημοσίευσε την «ανακοίνωση γέννησης» της τρανς κόρης του

Μία συγκινητική «ανακοίνωση γέννησης» για την 25χρονη κόρη του, δημοσίευσε ο Αυστραλός βουλευτής Andy Meddick. Η ανακοίνωση έγινε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη (18 Αυγούστου).

Ανακοίνωσε την «άφιξη» της 25χρονης τρανς κόρης του.

Ο Meddick είναι μέλος του κόμματος Animal Justice, που εκλέχθηκε στο κοινοβούλιο της Βικτόρια.

«Ανακοίνωση γέννησης» , έγραψε.

«Το μεγαλύτερο παιδί μας, η Kielan, βρίσκεται σε ένα μοναδικό και προσωπικό ταξίδι που (με την άδειά της φυσικά) είμαι πλέον υπερήφανος να μοιραστώ μαζί με όλους εσάς.

«Θα ήθελα να ανακοινώσω την άφιξη της κόρης μου, Kielan, ηλικίας 25 ετών.»

Ο γιος του Meddick, Eden, είναι, επίσης, τρανς άτομο, και πρόσθεσε:

«Και τα δύο παιδιά μας είναι τρανς και τα δύο είναι τέλεια» .

Ο βουλευτής έχει υπάρξει εδώ και καιρό ένας από τους πιο ένθερμους υποστηρικτές των τρανς δικαιωμάτων. Αμέτρητοι συνάδελφοι νομοθέτες και υπουργοί τον επαίνεσαν και του έδωσαν συγχαρητήρια μετά την ανακοίνωσή του.

Οι ένθερμες ευχές βουλευτριών/τών

«Ένα εξαιρετικό πρότυπο για τα παιδιά» , έγραψε ο Ben Caroll, υπουργός Δημόσιων Μεταφορών. «Τις καλύτερες ευχές μου στην Kielan για το μέλλον.» 

Ο βουλευτής Steve Dimopoulos είπε: «Είσαι τόσο υπέροχος μπαμπάς. Εσύ και η Kielan είστε τόσο τυχεροί που έχετε ο ένας τον άλλον.”

«Έχω δει πόσο πολύ περήφανος και στοργικός μπαμπάς είσαι» , είπε η υπουργός Απασχόλησης Jeala Pulford.

“Reckon, τα παιδιά σου είναι πιθανώς εξίσου περήφανα για σένα.” 

Ο Meddick το 2019 είχε κάνει μια ομιλία στο κοινοβούλιο για την υποστήριξη της μεταρρύθμισης των νόμων για τα πιστοποιητικά γέννησης. Σκοπός του ήταν να επιτρέπεται στους τρανς ανθρώπους της Βικτόρια να αλλάζουν τους δείκτες του φύλου στα έγγραφά τους, χωρίς να υποβάλλονται σε επεμβατικές χειρουργικές επεμβάσεις.

«Το να κάνεις ό, τι μπορείς, ως γονέας δεν είναι αρκετό, όταν ο νόμος δεν είναι στο πλευρό σου, ή στο πλευρό τους» , είπε. Συνέχισε να περιγράφει πώς ο γιος του Eden έχει «μια μικρή αλλά ισχυρή πινακίδα» στην πόρτα του υπνοδωματίου του, με την ένδειξη: «Απλώς μια υπενθύμιση, δεν είμαι κορίτσι» .

Πρόσθεσε: «Ανυπομονώ για την ημέρα που ο Eden θα μπορεί να κατεβάσει αυτήν την πινακίδα, επειδή οι άνθρωποι δε θα ενδιαφέρονται για το φύλο του, δε θα τον βλέπουν ως διαφορετικό.

«Πρέπει να ανυψώσουμε και να στηρίξουμε τα νεαρά τρανς άτομα, γιατί το ποσοστό αυτοτραυματισμού και αυτοκτονίας μεταξύ τους είναι το υψηλότερο στην κοινότητά μας.»




Δες και αυτό!