Μία καθόλου “χαριτωμένη” απόπειρα αλλαγής του ακρωνυμίου “LGBT+”

07/08/2020
από
Μία καθόλου "χαριτωμένη" απόπειρα αλλαγής του ακρωνυμίου "LGBT+"

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκληθεί στο twitter από την ατυχή -ομολογουμένως- απόπειρα του λογαριασμού Unicorn March, να κάνει πιο “χαριτωμένο” το ακρωνύμιο της κοινότητάς μας με τη δημιουργία ενός νέου.

Σε αυτήν την προσπάθεια αποφάσισε να προσθέσει τα στρέιτ άτομα που είναι σύμμαχοι, να αφαιρέσει τους γκέι, και -ίσως το χειρότερο απ’ όλα- να βάλει στην ίδια κατηγορία τα πανσέξουαλ, τα bi και τα (σ.σ. τι είχε στο μυαλό του το άτομο αυτό να ήξερα) τα polyamorous άτομα (!).

Το “νέο” ακρωνύμιο του Unicorn March, λοιπόν, έκανε την εμφάνισή του χθες (5 Αυγούστου), με την επεξήγηση, ότι ο στόχος ήταν μία πιο “ευανάγνωστη” εκδοχή του, και μετά από ώριμη σκέψη (σ.σ. καθόλου…) γεννήθηκε το QTIPAL+.

Το το QTIPAL+ προφέρεται κιούτι-παλ (cutie pal), τα πρώτα τρία γράμματα αντιπροσωπεύουν τα queer ή questioning, τα transgender και intersex άτομα, ακολουθεί, ωστόσο, ένα P, που σου λέει ότι αντιπροσωπεύει polyamorous/bisexual/pansexual άτομα (σ.σ. όλα μαζί σε μία κατηγορία…), το A που αφορά τα ace/aro/agender άτομα και τα στρέιτ άτομα που είναι σύμμαχοι της κοινότητα (σ.σ. ενός λεπτού σιγή για τα τελευταία μας εγκεφαλικά κύτταρα), και το L είναι για lesbian/gay άτομα. Το συν (+) είναι για “όποιο άλλο άτομο το χρειάζεται” .

 

Όπως καταλαβαίνετε το τι ακολούθησε στα σχόλια από κουήρ άτομα, που επισημαίνουν ένα-ένα τα απίστευτα προβλήματα και τις παραλήψεις της απόπειρας αυτής, μπορείτε να το φανταστείτε.

«Απλώς νιώθω ότι το να “αναδιατάσσω το ακρωνύμιο, επειδή θέλω κάτι χαριτωμένο και ευανάγνωστο” ίσως να μην είναι ένας καλός λόγος για να το κάνω αυτό» , έγραψε κάποιο άτομο.

“Έχουμε άτομα που πεθαίνουν και που δεν έχουν ισότιμα δικαιώματα και θέλετε ένα ευχάριστο ακρωνύμιο.” 

Τα ΛΟΑΤ+ άτομα χαρακτήρισαν το νέο ακρωνύμιο «παιδικό» , ενώ ο λογαριασμός Unicorn March υποτιμήθηκε από αμέτρητα ΛΟΑΤ+ άτομα, που απέρριψαν σταθερά το “νέο”  ακρωνύμιο «cutie-pal» .

«Γεια, συνήθως μου αρέσει αυτό που έχεις να πεις, αλλά νομίζω ότι η μονοδιάστατη αναδιοργάνωση του ακρωνυμίου και η πραγματοποίηση αλλαγών, όπως η ομαδοποίηση bi/pan/polyam δεν είναι το ριζοσπαστικό πράγμα που μπορεί να νομίζεις ότι είναι» , απάντησε ένα άτομο.

Ένας άλλος έγραψε: «Παιδικό, κατά τη γνώμη μου. Δε θα ήθελα κάποιο άτομα να με αποκαλέσει έτσι, και είμαι βέβαιος ότι πολλοί άνθρωποι θα συμφωνήσουν. Είμαι γκέι άτομο, και όχι γλυκό (cutie).” 

Εν τω μεταξύ, ένα άλλο άτομο έγραψε: «Δεν είμαι μυστικιστικός μονόκερος, είμαι απλώς ένα κανονικό άτομο, που τυχαίνει να είναι κουήρ. Επίσης, δεν είναι ωραίο να μπαίνουν μαζί τα ace/aro/agender άτομα, όταν είναι εντελώς διαφορετικές ταυτότητες.” 

“Είναι LGBTQ, και θα παραμείνει έτσι, παρακαλώ σταματήστε να προσπαθείτε να ενσωματώσετε συμμάχους στην κοινότητα. Οι σύμμαχοι είναι στρέιτ.” 

Αποτυχία επικών διαστάσεων.




Δες και αυτό!