Η Νέα Ζηλανδία προσθέτει μία επιλογή gender-neutral στις εκλογές

04/08/2020
από

Οι αρχές της Νέας Ζηλανδίας έχουν προσθέσει την ουδέτερη ως προς το φύλο επιλογή προσφώνησης “Mx” για τα non-binary, κουήρ, και ουδέτερα ως προς το φύλο άτομα, που καλούνται να ψηφίσουν, με σκοπό τη μεγαλύτερη συμμετοχή της ΛΟΑΤ+ κοινότητας στις επερχόμενες εκλογές.

Σχεδόν 1.000 άτομα επέλεξαν την ουδέτερη ως προς το φύλο επιλογή στα έντυπα εγγραφής τους, που δίπλα στα “Mr, Mrs, Miss, Ms και other” , υπήρχε και το “Mx” .

Η αλλαγή εισήχθη στα τέλη του περασμένου έτους, αλλά έλαβε την προσοχή του κοινού μόνο πρόσφατα, λίγο πριν από τις εκλογές της 19ης Σεπτεμβρίου της χώρας.

«Είναι η πρώτη φορά που συμπεριλάβαμε το “Mx” ως επιλογή στη φόρμα» , δήλωσε η εκπρόσωπος της Εκλογικής Επιτροπής, Clare Pasley, στο Reuters, μέσω email. «Θέλουμε να μην έχουμε αποκλεισμούς και να ενθαρρύνουμε όλα τα άτομα της Νέας Ζηλανδίας να εγγραφούν και να ψηφίσουν» , πρόσθεσε.

Η αλλαγή δεν επηρεάζει τα ψηφοδέλτια, όπου δίπλα στα ονόματα των ατόμων που είναι υποψήφια δε αναγράφεται προσφώνηση.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα RainbowYOUTH περιέγραψε την κίνηση ως «υπέροχη» .
«Η σωστή αναφορά είναι ένα βασικό ανθρώπινο δικαίωμα» , δήλωσε ο Frances Arns, εκτελεστικός διευθυντής της ομάδας που εδρεύει στο Ώκλαντ.

«Αυτό ισχύει ιδιαίτερα για τα νέα άτομα, τα οποία μπορεί να συμμετέχουν στη διαδικασία των εκλογών για πρώτη φορά» , πρόσθεσε.

Η Νέα Ζηλανδία προσθέτει μία επιλογή gender-neutral στις εκλογές

Η Νέα Ζηλανδία είχε από καιρό μια προοδευτική φήμη, αλλά τοπικές ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδες αναφέρουν ότι οι ΛΟΑΤ+ άνθρωποι εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν προκατάληψη, καθώς και την κακοποιητική λεγόμενη “θεραπεία” μεταστροφής των ομοφυλοφίλων ατόμων, η οποία παραμένει νόμιμη.

Σχεδόν ένας στα τρία τρανς άτομα στη Νέα Ζηλανδία έχει βιαστεί, αλλά αποφεύγουν να απευθυνθούν σε γιατρό, επειδή φοβούνται ότι θα υποστούν κι εκεί κακομεταχείριση, σύμφωνα με περσινή μελέτη 1.178 ατόμων από το Πανεπιστήμιο Waikato της Νέας Ζηλανδίας.

Η κυβέρνηση έχει δεσμευτεί να προσπαθήσει περισσότερο, με τη συλλογή πληροφοριών για τον ΛΟΑΤΚΙ+ πληθυσμό στην επόμενη απογραφή το 2023, ώστε να αντιμετωπίσουν ζητήματα σχετικά με την έλλειψη συγκεκριμένης χρηματοδότησης, ή πόρων για να βοηθήσουν την κοινότητα.

https://avmag.gr/85085/afti-ine-i-proti-prothypourgos-tis-neas-zilandias-pou-symmetiche-sto-pride/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!