“Γκέι Τραμπ” υποστηρικτής συνελήφθη για βανδαλισμό της BLM street art

04/08/2020
από
"Γκέι Τραμπ" υποστηρικτής συνελήφθη για βανδαλισμό BLM street art
"Γκέι Τραμπ" υποστηρικτής συνελήφθη για βανδαλισμό BLM street art

Ο δημιουργός της σελίδας στο Facebook LGBTrump, Mark-David Hutt, συνελήφθη για βανδαλισμό του street art, που βρίσκεται στο Κέντρο του Μανχάταν, μπροστά από τον πύργο του Τραμπ, αφιερωμένο στο κίνημα Black Lives Matter.

John Minchillo/Associated Press

Ο Hutt, στην πρώτη απόπειρα καταστροφής του street art έριξε έναν κουβά με κόκκινη μπογιά, ενώ τη δεύτερη έπεσε στα γόνατα και με τα χέρια του το μουτζούρωσε με λευκή μπογιά.

Το αφιερωμένο στο κίνημα Black Lives Matter έργο τέχνης του δρόμου, που φιλοτεχνήθηκε από ακτιβιστικές ομάδες, πολίτες, ακόμη κι από τον ίδιο τον δήμαρχο της πόλης, βρίσκεται στο Κέντρο του Μανχάταν, μπροστά από τον πύργο του Τραμπ.

"Γκέι Τραμπ" υποστηρικτής συνελήφθη για βανδαλισμό BLM street art
“Γκέι Τραμπ” υποστηρικτής συνελήφθη για βανδαλισμό BLM street art

Το έργο ήταν η τελευταία αφορμή για να υπάρξει ένταση μεταξύ του δημάρχου Μπιλ ντε Μπλάζιο και του προέδρου των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ. Το γραφείο του δημάρχου άσκησε μια άμεση επίπληξη προς τον Τραμπ, ο οποίος προσπάθησε σε μεγάλο βαθμό να σβήσει και να διαβρώσει το κίνημα του Black Lives Matter, χαρακτηρίζοντας τον Τραμπ ως «ντροπή των αξιών» της Νέας Υόρκης, σύμφωνα με τους New York Times.

Ο “Γκέι Τραμπ” υποστηρικτής κατηγορείται για ρίψη μπογιάς σε street art, αφιερωμένης στο κίνημα Black Lives Matter, όχι μία, αλλά δύο φορές. Μάλιστα, σχεδίαζε να το κάνει κι άλλη μια φορά. Η αστυνομία έφτασε και τις δύο φορές στο σημείο, συνέλαβε τον δράστη, ενώ αποκαταστάθηκαν και πάλι τα κίτρινα γράμματα την επόμενη μέρα.

“Το Σάββατο, έριξα Κόκκινο. Την Κυριακή έριξα Άσπρο. & τη Δευτέρα…💙,” έγραψε ο Hutt στο Facebook post στις 27 Ιουλίου και ανέβασε και ένα βίντεο που τον δείχνει επί το έργον. 

“Το δήμαρχος Bill de Blasio έχει καταστρέψει την NYC & έχει στοχοποιήσει τους καλύτερους NYPD. Χρειάζεται να ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ και να πάρουμε την πόλη μας πίσω. #BlueLivesMatter” έγραψε ακόμη.

https://www.facebook.com/markyhutt2/videos/10158255828971405/




Δες και αυτό!