Νεαρό ζευγάρι δέχτηκε ομοτρανσφοβική επίθεση μετά από ένα ραντεβού

29/07/2020
από

Η αστυνομία αναζητά μάρτυρες μετά από την επίθεση που δέχτηκε νεαρό ζευγάρι στο κέντρο της πόλης York, του Ηνωμένου Βασιλείου.

Τα θύματα ήταν ένα νεαρό ζευγάρι, ηλικίες 20 και 21, το οποίο απολάμβανε ένα γεύμα στο ιστορικό κέντρο της πόλης.

Την Κυριακή 26 Ιουλίου, κάπου μεταξύ 12 και 12:10 π.μ.  και λίγο πιο μετά αφού τελείωσαν το γεύμα τους, το ζευγάρι περπατούσε κοντά στους δρόμους St Denys και Dennis, όταν η βραδεία τους διακόπηκε από έναν άγνωστο άντρα.

Η κατάσταση έγινε γρήγορα βίαιη με τον άντρα να χρησιμοποιεί λεκτική και σωματική βία προς τα άτομα. Το κίνητρο του σύμφωνα με την αστυνομία ήταν οι ομοφοβικές και τρανσφοβικές αντιλήψεις του.

Και τα δύο θύματα έχουν τραυματιστεί από την επίθεση, ενώ η αστυνομία κάνει έκλυση στον κόσμο προκειμένου να βρει στοιχεία τα οποία οδηγήσουν στην καταδίκη και σύλληψη του δράστη.

“Τα θύματα γρονθοκοπήθηκαν και κλοτσήθηκαν προκαλώντας μικρούς τραυματισμούς και μελανιές” δήλωσε ο εκπρόσωπος της αστυνομίας του North Yorkshire.

“Υποθέτουμε ότι η επίθεση είχε σαν κίνητρο τις τρανσφοβικές και ομοφοβικές αντιλήψεις – του δράστη -. Ζητάμε την βοήθεια του κόσμου προκειμένου να καθοριστούν οι πλήρης συνθήκες γύρω από το περιστατικό”.

Σύμφωνα με τις περιγραφές η αστυνομία αναζητά έναν άντρα λευκό, περίπου 20 χρονών, μετρίου αναστήματος και βάρους με καστανά μαλλιά που φορούσε μια μαύρη μπλούζα.




Δες και αυτό!