Ο Βρετανός πρωταθλητής Luke Strong έκανε coming out ως bisexual

Ο πέντε φορές πρωταθλητής στο τραμπολίνο της ενόργανης γυμναστικής, Luke Strong, έκανε coming out ως αμφιφυλόφιλος.

Ο αθλητής μίλησε για την προσωπική του ζωή σε μια πρόσφατη συνέντευξη του με το BBC.

“Δεν έχω κρύψει ποτέ τίποτα και είμαι πολύ ανοιχτός με το γεγονός ότι με ελκύουν δύο φύλα, οι άνδρες και οι γυναίκες, αλλά ποτέ ως τώρα δεν είχα σχέση με κανένα από τα δύο, οπότε δεν ξέρω,” είπε ο εικοσιεπτάχρονος Strong. Ανέφερε ότι οι στενοί του φίλοι και οι συγγενείς γνωρίζουν για την αμφισεξουαλικότητα του, αν και δεν έχει κάνει κάποια δημόσια δήλωση. Μέχρι τώρα.

Επίσης, ο Strong άρπαξε την ευκαιρία και τόνισε την ομοφοβία που υπάρχει στον χώρο του αθλητισμού, ακόμα και εντός του κόσμου της ενόργανης γυμναστικής.

“Πιστεύω, όπως και τα περισσότερα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, ότι το να μεγαλώνεις μπορεί να έχει κάποιες δυσκολίες,” παρατήρησε ο Strong. “Ειδικά φορώντας ένα κορμάκι, κάνοντας ενόργανη γυμναστική και σπαγγάτο, γίνεσαι αποδέκτης των κλασσικών ομοφοβικών αστείων και παρατηρήσεων. Αυτό το αντιμετώπιζα και στο σχολείο και όσο μεγάλωνα η κατάσταση γινόταν πολύ χειρότερη. Μια περίοδο, την όγδοη και ένατη χρονιά του σχολείου, το bylling ήταν πολύ άσχημο. Δεν μιλούσα ιδιαίτερα για το τραμπολίνο γιατί ντρεπόμουν.”

Για τον Strong, το να αντιμετωπίζει την ομοφοβία έχει γίνει συχνή πραγματικότητα την εποχή του ίντερνετ. “Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης βλέπεις που και που τύπους που τρολάρουν και μερικές φορές ομοφοβικά σχόλια ή προσωπικά μηνύματα,” παραδέχεται. “Αλλά ειλικρινά δεν τα σκέφτομαι ποτέ αυτά. Δεν με ενοχλεί. Λυπάμαι αυτά τα άτομα που είναι κλειστόμυαλα και πιστεύουν ακόμα ότι είναι προσβλητικό να σε αποκαλέσουν γκέι-γιατί δεν είναι.”

Στην ίδια συνέντευξη ο Strong επίσης συζήτησε για έναν τραυματισμό που είχε στον αστράγαλο του και τον κράτησε εκτός τραμπολίνου.

https://twitter.com/Luke_strong2/status/1236700002526932994

 

 

Ανδρομάχη Κουτσουλέντη

Παραλίγο να με λένε Αστραδενή, οπότε χαίρομαι με το Ανδρομάχη. Μου αρέσει πολύ να διαβάζω ό,τι έχει σχέση με φύλο, σεξουαλικότητα και φεμινισμό. Οι έρωτες της ζωής μου είναι τετράποδοι και τριχωτοί, και κοινώς αποκαλούνται γάτες.




Δες και αυτό!