Πάστορας έκανε coming out ως τρανς στο ποίμνιο της και αυτό την έδιωξε

23/07/2020
Φωτογραφία της Junia Joplin | Εικόνα: Jah Grey για το Vox

Η Καναδή πάστορας Junia Joplin έκανε coming out στο ποίμνιό της ως τρανς γυναίκα σε μια τελετή γεμάτη συγκίνηση. Λίγο αργότερα το ποίμνιό της ψήφισε να απολυθεί.

Η Joplin ήταν πάστορας στην εκκλησία Βαπτιστών του Lorne Park στο Mississauga του Καναδά και αποφάσισε να κάνει coming out μέσω Zoom τον προηγούμενο μήνα.

Η ίδια μοιράστηκε την αλήθεια της, λέγοντας: “Θέλω να με ακούσετε όταν σας λέω ότι δεν υποτίθεται ότι πρέπει να είμαι μόνο πάστορας. Είμαι και γυναίκα”.

“Γεια σας, φίλοι. Γεια σας, οικογένεια. Ονομάζομαι Junia Joplin. Μπορείτε να με αποκαλείτε June.”

“Είμαι τρανς γυναίκα Αυτός είναι ο θησαυρός μου. Αυτή είναι η αλήθεια και δεν μπορώ να μην μιλήσω”.

Πρόσθεσε επίσης: “Συνειδητοποίησα φυσικά, ότι παίρνω ένα τεράστιο ρίσκο αυτή την στιγμή… Είναι τρομακτικό, αλλά διάβασα κάπου ότι η ‘αγάπη διώχνει τον φόβο’”.

Δυστυχώς, την Τρίτη 21 Ιουλίου, η Joplin αποκάλυψε ότι η αγάπη δεν ήταν αρκετή να νικήσει την τρανσφοβία του ποίμνιού της.

Η Joplin μοιράστηκε στο Twitter: “Γεια σας φίλοι. Χθες τα μέλη της εκκλησίας των βαπτιστών του Lorne Park αποφάισαν να με απολύσουν. Οι ψήφοι ήταν 58-53 υπέρ του τερματισμού της συνεργασίας μας”.

H τρανς πάστορας δήλωσε στο CTV News: “Το πίστευα ότι οι ψήφοι θα είχαν μικρή διαφορά. Απλά δεν ήμουν σίγουρη για το ποιο θα ήταν το αποτέλεσμα, ήμουν αγχωμένη ότι αυτό θα ήταν το αποτέλεσμα”.

“Ένας καταπληκτικός μου φίλος με έβγαλε για φαγητό, για να μη σκέφτομαι αυτό που συνέβαινε εκείνη την στιγμή”.

“Έκλαψα, αλλά αμέσως άρχισα να σκέφτομαι τι θα κάνω μετά από αυτό”.

“Υπάρχουν άνθρωποι που αγαπώ πάρα πολύ, που δεν συμφωνούν με αυτό το ταξίδι μου και φοβάμαι πως δεν θα ξανακούσω ποτέ κάτι από αυτούς. Αυτό μου ραγίζει την καρδιά.”

“Εύχομαι κάποιοι από αυτούς τους ανθρώπους να ήταν πιο πρόθυμοι και τουλάχιστον να πουν ‘ας το συζητήσουμε, ακόμα και αν δεν ψήφισα αυτό που ήθελες να ψηφίσω, ας μιλήσουμε παρόλα αυτά’.”

Η Junia Joplin είπε ότι την ημέρα που ανακοινώθηκε το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας κοιμήθηκε μόνο λίγα λεπτά “όχι από τρόμο ή άγχος, αλλά από ενθουσιασμό που θα ανακάλυπτε το επόμενο κεφάλαιο στην ζωή της”.

“Δεν ξέρω που θα βρίσκομαι μετά, αλλά γνωρίζω ότι θα είναι η αυθεντική εαυτή μου”, έγραψε.

“Δεν ξέρω τι άλλο να πω αυτή την στιγμή παρά μόνο ευχαριστώ για την μεγάλη υποστήριξη, αγάπη και χάρη που μου έδειξαν αρκετά άτομα.”

“Δεν κρατάω ‘σημειώσεις’, αλλά γνωρίζω ότι υπάρχουν πολλά περισσότερα άτομα από αυτά τα 58. Και θα υπάρχουν πολλά περισσότερα από εμάς αύριο”.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!