Σε ανδρικές φυλακές γνωστή τρανς ακτιβίστρια στη Ρωσία

22/07/2020
από
Φωτογραφία της Polina Simonenko

Μια τρανς γυναίκα στην Ρωσία θα σταλεί σε αντρικές φυλακές επειδή διαδήλωνε για τις συνταγματικές αλλαγές που πέρασε η κυβέρνηση του Πούτιν, οι οποίες μεταξύ άλλων “απειλούν” σοβαρά τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα. Ακτιβιστές τώρα φοβούνται ότι στις ανδρικές φυλακές θα κακοποιηθεί και θα βιαστεί.

Διαβάστε επίσης: Εκατοντάδες Ρώσοι συλλαμβάνονται σε διαμαρτυρία κατά του Πούτιν

Η Polina Simonenko βρέθηκε ένοχη από δικαστήριο της Μόσχας για επαναλαμβανόμενη παραβίαση των κανόνων διαμαρτυρίας καταδικάζοντάς την σε 14 μέρες φυλάκιση σε ανδρικές φυλακές.

Η ΛΟΑΤΚΙ+ ομάδα Grazhdanskoye Obshchestvo εκφράζει τους φόβους της ότι η Simonnko κινδυνεύει να πέσει θύμα κακοποίησης και βιασμού από τους άνδρες στη φυλακή, ως αποτέλεσμα της μη ύπαρξης νόμων που να προστατεύουν τα τρανς άτομα στο σωφρονιστικό σύστημα.

Η Simonenko και η Mila Zemtsova, επίσης τρανς ακτιβίστρια, ήταν δύο από τα 30 άτομα που συνελήφθησαν και στα οποία η αστυνομία αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τους λόγους σύλληψής τους.

Φωτογραφία της Mila Zemtsova από την διαδήλωση | Εικόνα από το Twitter

Πολλοί από τους διαδηλωτές αργότερα κατηγορήθηκαν με “παραβίαση των κανόνων συμμετοχής σε δημόσια εκδήλωση” και αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι.

H Simonenko και η Zemtsova κρατήθηκαν και κατά την διάρκεια της κράτησής τους, σύμφωνα με το Freedom News, βασανίστηκαν βάναυσα.

Η αστυνομία δεν επέτρεψε στην Zemtsova να χρησιμοποιήσει την τουαλέτα και αργότερα ξυλοκοπήθηκε από τους αστυνομικούς όταν αρνήθηκε να μπει στην δικαστική αίθουσα.

Η Simonenko ξυλοκοπήθηκε επίσης, όπως επίσης την έβλεπαν όταν έκανε χρήση της τουαλέτας.

Η Zemtsova σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου στο Tverskoy District Court κλήθηκε να πληρώσει πρόστιμο 20,000 ρουβλιών.




Δες και αυτό!