Το πρώτο παναφρικανικό Pride θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά τον Αύγουστο

21/07/2020
από

Το πρώτο παναφρικανικό Pride, Pride Afrique, ετοιμάζεται για να γεμίσει χρώμα και γκλίτερ το internet, γιορτάζοντας την “γεμάτη ζωή, πολυδιάστατη” ζωή των queer ατόμων στην Αφρική.

Σύμφωνα με το Star Observer, το Afrique Pride είναι το πρώτο παναφρικανικό διαδικτυακό Pride, και έχει οργανωθεί πλήρως από εθελοντές σε διάφορες χώρες με την βοήθεια του προγράμματος Zoom.

Το Afrique Pride θα είναι μια τριήμερη live εμπειρία, που θα πραγματοποιηθεί από 14 έως 16 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει σημαντικές φωνές σχετικά με τα ΛΟΑΤΚΙ+ ζητήματα στην Αφρική, όπως επίσης και θα αναγνωρίζει τα queer είδωλα και ιστορία του ΛΟΑΤΚΙ+ κινήματος.

Το διαδικτυακό event θα περιλαμβάνει περιεχόμενο από ατομικότητες όπως επίσης και από οργανώσεις, ενώ θα γίνει σε τέσσερις γλώσσες, Αραβικά, Αγγλικά, Γαλλικά και Πορτογαλικά, αγγίζοντας τα ζητήματα “της διαθεματικότητας, της ομόφυλης αγάπης, της ταυτότητας φύλου, της queer γονεϊκότητας, αλλά διαθρησκευτικών queer επαναστάσεων”.

Ο David Nnanna Ikpo, Νιγηριανός δικηγόρος, νομπελίστας και ένας από τους διοργανωτές του Afrique Pride δήλωσε: “Τα παγκόσμια μέσα είναι γεμάτα από αφηγήματα μιας ομοφοβικής και χωρίς ελπίδας Αφρική”.

“Ποτέ δεν είμαστε στις ειδήσεις και στις συζητήσεις εκτός από όταν υπάρχει ένα Χολιγουντιανό σενάριο μιας βρώμικης, γεμάτης φτώχειας, πεινασμένης Αφρικής όπου queer άντρες λιντσάρονται”.

“Οι queer γυναίκες, τα παιδιά, οι επαγγελματίες, οι θεραπευτές, οι καλλιτέχνες, οι γονείς είναι αόρατοι και διαγράφονται -από τις αφηγήσεις-.“

“Έχοντας πει όλα αυτά, το Pride Afrique δεν γεννήθηκε απαραίτητα για από την ανάγκη να αντιμετωπίσουμε αυτές τις καταστροφικές αφηγήσεις, αλλά για να φτάσει το μήνυμά του στις άκρες της υφηλίου και του κόσμου όπου αυτές οι αφηγήσεις πληγώνουν την αξιοπρέπεια των νεαρών queer παιδιών και ονειροπόλων”.

“Υπάρχει μια γεμάτη ζωή, πολυδιάστατη και χαοτική πληροφορία με queer Αφρικάνικες διηγήσεις που ο κόσμος αγνοεί. Και επειδή αυτές οι ιστορίες δεν βρίσκονται στο προσκήνιο δεν ταξιδεύουν και μακριά”.

“Έτσι ενωνόμαστε, καλώντας όλες αυτές τις queer ιστορίες, χτίζοντας το δικό μας φως και πλέκοντας το ουράνιο τόξο στο φως του ηλίου”.

 




Δες και αυτό!