Η πρώτη τρανς γυναίκα που διεκδικεί μια δημόσια θέση στη συντηρητική Ρουμανία

21/07/2020
από

Τη δική της ιστορία θέλει να γράψει η Antonella Lerca, μια τρανς γυναίκα ρομά από τη Ρουμανία, η οποία αποφάσισε να διεκδικήσει μια δημόσια θέση στη χώρα της.

Η Antonella Lerca, εργάζεται ως σεξεργάτρια. Πριν λίγο μέρες όμως πήρε την απόφαση να ξεκινήσει τη δική της εκστρατεία, ως ανεξάρτητη υποψήφια για την Περιφέρεια 2 της ρουμανικής πρωτεύουσας.

Μιλώντας στο PinkNews εξήγησε πως έκανε αυτό το βήμα γιατί κουράστηκε να μην βλέπει εκπροσώπους της ΛΟΑΤ+ κοινότητας στην πολιτική και αυτό την έκανε να αποφασίσει να τρέξει.

«Έχω βαρεθεί να βλέπω τόσους λευκούς προνομιούχους άντρες να παίρνουν αποφάσεις για ευάλωτες κοινότητες στη Ρουμανία», δήλωσε χαρακτηριστικά. «Όπως είναι η κοινότητα των Ρομά, η τρανς κοινότητα και η κοινότητα των εργαζομένων του σεξ – τις τρεις κοινότητες στις οποίες συμμετέχω».

«Δεν έχουμε κανέναν από την κοινότητα των ΛΟΑΤ + στη ρουμανική πολιτική. Αντιμετωπίζω πολλούς συντηρητικούς ανθρώπους», συνέχισε.

Η 30χρονη Lerca πρόσθεσε ότι θα αντλήσει γνώση από τα οκτώ χρόνια εμπειρίας ως ακτιβίστρια ανθρωπίνων δικαιωμάτων. «Έχω γνωρίσει πολλές ευάλωτες κοινότητες», είπε. «Η όλη μου εμπειρία στη ζωή μου έδωσε τη δύναμη να λάβω αυτήν την απόφαση».

Η Lerca άρχισε να συλλέγει υπογραφές υποστηρικτών. Για να συμμετάσχει στον επίσημο αγώνα πρέπει να συλλέξει υπογραφές τουλάχιστον από 0,5 τοις εκατό των ψηφοφόρων στην Περιφέρεια 2 (περίπου 2.000 υπογραφές).

Η πλατφόρμα της εστιάζει στην παροχή κοινωνικής προστασίας, στην ανάπτυξη επενδυτικών κεφαλαίων για κοινωνική στέγαση, στην εισαγωγή ανώτατου ορίου ενοικίασης και στην επένδυση σε τοπικές υποδομές και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Θέματα που επηρεάζουν τις γυναίκες, όπως η καταπολέμηση της σεξουαλικής επιθετικότητας και της παρενόχλησης στο δρόμο και η δημιουργία καταφυγίων για μητέρες και παιδιά που αντιμετωπίζουν καταστάσεις έκτακτης ανάγκης, είναι επίσης στην κορυφή της λίστας της Lerca.

«Κάνω αυτό το βήμα στην πολιτική σήμερα γιατί είμαι πρόθυμη να αποδεχτώ μια τεράστια ευθύνη σε αυτήν την περίοδο κρίσης», δήλωσε η ίδια, αναφερόμενη στην πανδημία του κορονοϊού.

«Η κρίση θα αυξηθεί και θα επηρεάσει τις πιο ευάλωτες κοινότητες, οι οποίες χρειάζονται τη φωνή τους να ακουστούν και να εκπροσωπηθούν στην τοπική πολιτική».

Μέχρι στιγμής, έχει συμβουλευτεί «εκατοντάδες» άτομα που ζουν στην Περιφέρεια 2 για τα προβλήματα και τις ανάγκες τους. Παράλληλα, έχει δημιουργήσει μια εκστρατεία υποστήριξης στο διαδίκτυο για να υποστηρίξει το κόστος της εκστρατείας.

«Θέλω ένα πιο πράσινο, μοντέρνο, ασφαλές μέρος 2 για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε η Lerca.

«Η φτώχεια θα καταπολεμηθεί με ενεργά μέτρα. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο απέδειξε την κακή του πρακτική τους τελευταίους μήνες και απαιτείται μια σημαντική αλλαγή και νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω σε αυτήν

«Θέλω ένα πιο πράσινο, μοντέρνο, ασφαλές Disrict 2 για όλους τους πολίτες», πρόσθεσε η Lerca.

«Η φτώχεια θα καταπολεμηθεί με ενεργά μέτρα. Το παλιό πολιτικό κατεστημένο απέδειξε την κακή τους πρακτική τους τελευταίους μήνες και απαιτείται μια σημαντική αλλαγή και νομίζω ότι μπορώ να βοηθήσω με αυτήν την αλλαγή».

.




Δες και αυτό!