Oι Έλληνες stand up κωμικοί στο πλευρό των Αλεξ Τιτκώβ και Θωμά Λαλο

17/07/2020

Σύμφωνα με καταγγελίες, προχθές (15/7) το απόγευμα, δυνάμεις καταστολής χτύπησαν απρόκλητα αντιφασιστική συγκέντρωση, ξυλοκόπησαν και συνέλαβαν βίαια τον stand-up κωμικό Αλέξανδρο Τιτκώβ και τον μουσικό Θωμά Λάλο με ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία,

Σήμερα (17/7) το μεσημέρι, περνάνε από ανακριτή, όπου πιθανόν να τους απαγγελθούν κατηγορίες ακόμα και κακουργήματος.

Σύσσωμη σχεδόν η ελληνική σκηνή της stand up κωμωδίας, ζητά μέσω των αναρτήσεών της την γνωστοποίηση του συμβάντος και του περιστατικού του ξυλοδαρμού, το οποίο έχει καταγραφεί σε βίντεο, ενώ κάνουν λόγο για σύλληψη βασισμένη σε ψευδή ενοχοποιητικά στοιχεία.

Με αναρτήσεις τους στα social media Έλληνες κωμικοί εκφράζουν την αλληλεγγύη τους στον συνάδελφό τους Αλέξανδρο Τιτκώβ, ο οποίος συνελήφθη και ξυλοκοπήθηκε μαζί με τον μουσικό Θωμά Λάλο από άνδρες της ομάδας Δράση.

https://www.facebook.com/LambrosFisfis/posts/3094226070632349

Η γνωστοποίηση και κοινοποίηση του συμβάντος, καθώς και του οπτικού υλικού, είναι σημαντική για την εξέλιξη της υπόθεσης και την στήριξη στους αντιφασίστες συλληφθέντες, ώστε να αφεθούν ελεύθεροι”, αναφέρει το κείμενο που ανήρτησαν την Πέμπτη στις σελίδες τους οι κωμικοί.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!