Αιφνίδιος θάνατος νεαρού ακτιβιστή κατά της καύσης σκουπιδιών στον Βόλο

14/07/2020
από

Νεκρός βρέθηκε, από άγνωστα μέχρι στιγμής αίτια, το απόγευμα της Δευτέρας 27χρονος φοιτητής στον Βόλο, ο οποίος πριν από έναν μήνα είχε καταγγείλει τον άγριο ξυλοδαρμό του από αστυνομικούς κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης στους συλληφθέντες της μεγάλης διαμαρτυρίας κατά της καύσης σκουπιδιών από την ΑΓΕΤ – Lafarge, όταν η αστυνομία είχε εξαπολύσει όργιο καταστολής κατά των διαμαρτυρόμενων πολιτών. Τον ξυλοδαρμό του είχε καταγγείλει ακόμα ο πατέρας του νεαρού, ενώ η Λαϊκή Συνέλευση κατά της Καύσης Σκουπιδιών είχε δημοσιεύσει βίντεο με την επίθεση που δέχθηκε από αστυνομικούς σε δημόσια θέα. Αποκλείει το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας η αστυνομία, ενώ αναμένεται η νεκροψία.

Σύμφωνα με το τοπικό myvolos.net, ο Βασίλης Μάγγος βρέθηκε νεκρός μέσα στο δωμάτιό του από την μητέρα του, με το ΕΚΑΒ να σπεύδει στον χώρο, χωρίς αποτέλεσμα. Κατά τις ίδιες πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκε λίγο αργότερα η αστυνομία, η οποία φέρεται να εξέτασε τον χώρο και να απέκλεισε το ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας.

Σημειώνεται πως έχει ζητηθεί νεκροψία – νεκροτομή, ώστε να προσδιοριστούν τα αίτια του θανάτου του.

Η περίπτωση του 27χρονου είχε απασχολήσει τα τοπικά και όχι μόνο μέσα ενημέρωσης πριν από έναν μήνα, καθώς στον απόηχο της μεγάλης διαδήλωσης διαμαρτυρίας των πολιτών του Βόλου και κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης αλληλεγγύης των συλληφθέντων, ο νεαρός βρέθηκε στο στόχαστρο αστυνομικής βαρβαρότητας. Την προηγούμενη ημέρα, η μεγάλη διαδήλωση κατά της καύσης σκουπιδιών από την LAFARGE / ΑΓΕΤ και κατά της δημιουργίας εργοστασίου SRF από το Δήμο Βόλου είχε πνιγεί στην αστυνομική καταστολή, με όργιο βίας και συλλήψεων, με τις επιθέσεις να συνεχίζονται τόσο κοντά στο Νοσοκομείο Βόλου, όσο και έξω από το αστυνομικό τμήμα.

πηγή: thepressproject.gr




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!