Γνωστή αθλήτρια από τον Καναδά έκανε coming out ως λεσβία

14/07/2020
από

Η αθλήτρια Martha McCabe έκανε coming out ως λεσβία ελπίζοντας πως μέσα από την δική της ορατότητα να ενθαρρύνει και άλλα άτομα στον αθλητισμό να κάνουν το ίδιο.

Η McCabe, που βγήκε 5η στους Ολυμπιακούς αγώνες του Λονδίνου το 2012, ξεκίνησε να εξερευνά την σεξουαλικότητά της αφού σταμάτησε να αγωνίζεται.

Στα 8 χρόνια που βρίσκονταν στην εθνική ομάδα του Καναδά, η McCabe γνώρισε τουλάχιστον 10 συμπαίκτες της που ήταν μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Η ίδια μάλιστα ανέφερε πως αν γνώριζε περισσότερες ανοιχτά ΛΟΑΤ+ γυναίκες στον αθλητισμό θα μπορούσε να καταλάβει νωρίτερα την ταυτότητά της.

“Νομίζω επειδή δεν το έβλεπα σε ανθρώπους που θαύμαζα, η σκέψη δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου. Δεν αμφισβήτησα της νόρμες της κοινωνίας που είχα κτίσει γύρω μου επειδή δεν είχα καν συνειδητοποιήσει ότι υπάρχει κάτι για να αμφισβητήσω”, δήλωσε στο CBC.

Φωτογραφία: Leaside Sports Hall of Fame

Η McCabe τώρα ελπίζει τώρα να γίνει πρότυπο για να αυξήσει την ΛΟΑΤΚΙ ορατότητα στην κολύμβηση, ειδικά στις γυναίκες, που όπως λέει υπάρχει έλλειψη.

“Θέλω να είμαι παράδειγμα για τις γυναίκες σαν κι εμένα και να βοηθήσω τα άτομα που δυσκολεύονται με αυτό, για να δουν ότι είναι φυσιολογικό” , δήλωσε.

“Οι γονείς επίσης θα πρέπει να αναγνωρίσουν ότι αυτό το πράγμα πρέπει να κανονικοποιηθεί. Τα παιδιά δεν το βλέπουν αυτό να υπάρχει και όταν δεν το βλέπουν αυτό γίνεται ένα εμπόδιο για αυτά που πρέπει να το ξεπεράσουν.”

“Το να βλέπω όλο και περισσότερα μεγάλα άτομα του αθλητισμού να μιλούν δημόσια για την σημαντικότητα του coming out με έκανε να καταλάβω ότι αν και η εμπειρία μου ήταν θετική, δεν ισχύσει αυτό και για όλα τα νεαρά άτομα.”

“Τα νέα αυτά άτομα χρειάζονται πρότυπα τόσο και για τα ίδια όσο και για τους ανθρώπους γύρω τους για να δουν ότι χρειάζεται να εκπαιδεύσεις τον εαυτό σου, για να καταλάβεις το νόημα πίσω από τις λέξεις σου και τον τρόπο που υποστηρίζεις άλλα άτομα.”




Δες και αυτό!