Queerantine: Οι ταινίες που (ξανά)είδαμε από τον καναπέ μας

10/07/2020

Κάτι η καραντίνα, κάτι που οι κινηματογράφοι ήταν οι πρώτοι χώροι που είδαν τις πόρτες τους να κλείνουν, οι κινηματογραφόφιλοι όλου του κόσμου προσπάθησαν με νύχια και με δόντια να μην πάθουν στέρηση.

Οπότε, το streaming ήρθε σαν από μηχανής Θεός, να σώσει την κατάσταση. Πρώτο και καλύτερο το «κανάλι» του Neflix, το οποίο βοήθησε τα πράγματα στις δύσκολες και πολλές ώρες του εγκλεισμού. Η streaming πλατφόρμα, φρόντισε να προσθέσει στη βιβλιοθήκη της queer επιλογές και ευτυχώς όχι μόνο mainstream. Οπότε, με χαρά (ξανα)είδαμε τα ακόλουθα.

Elisa & Marcela (2019)

Η ισπανική ταινία της Isabel Coixet, αφορά στον πρώτο γάμο ανάμεσα σε γυναίκες που έλαβε χώρα στην Ισπανία. Η οδυνηρή αληθινή ιστορία ακολουθεί την Elisa Sanchez Loriga, η οποία, μεταμφιέστηκε σε Mario Sánchez, για να μπορέσει να παντρευτεί τη σύντροφό της, Marcela Gracia Ibeas. Ο γάμος του πραγματοποιήθηκε στις 8 Ιουνίου, του 1901, κι όταν ανακάλυψε την απάτη η καθολική εκκλησία, δεν έκανε κάποια ενέργεια για να ακυρώσει τον γάμο. Το ζευγάρι ωστόσο, πέρασε τη ζωή του, κυνηγημένο από τις αρχές.

Κρυφή Συνταγή – The Cakemaker (2017)

 Το Cakemaker είναι από αυτές τις ταινίες που όταν βγήκαν αρχικά, πέρασαν τα ραντάρ χωρίς να τις πάρει πολύς κόσμος χαμπάρι. Σφάλμα. Μεγάλο Σφάλμα. Η Γερμανική ταινία του Ofir Raul Graizer, αφηγείται την ιστορία του Thomas (Tim Kalkhof), ενός Γερμανού ζαχαροπλάστη. Μετά τον θάνατο του Ισραηλινού συντρόφου του, σε τροχαίο ατύχημα στην Ιερουσαλήμ, ο Thomas αποφασίζει να επισκεφτεί τη σύζυγο του εκλιπόντος, με τη μόνη διαφορά ότι εκείνη, δεν γνωρίζει απολύτως τίποτα για την παράλληλη ζωή του άντρα της.

Paris Is Burning (1991)

Αν σε ενδιαφέρει η drag σκηνή και δεν έχεις δει το ντοκιμαντέρ αυτό, σταμάτα τα πάντα και πάτα play. Η ταινία ακολουθεί την πορεία την κουλτούρα των drag οίκων και των ballroom στη δεκαετία του 80. Προετοιμαστείτε. Θα χρειαστείτε χαρτομάντιλα. Άλλες ταινίες που υπάρχουν στην πλατφόρμα: Other People, The Death and Life of Marsha P. Johnson, The Perfection, Strike a Pose, Duck Butter, Gods Own Country

konstantinos karaganis

Με λένε Κωνσταντίνο, και προσπαθώ να είμαι καλά... Όταν δεν είμαι, στρέφομαι είτε στην δουλειά μου, που δεν είναι άλλη από την υποκριτική τέχνη, είτε στον κινηματογράφο, που δεν είναι κάτι άλλο πέρα από το κόλλημα της ζωής μου... Μην ξεχνάτε: όπως και κάθε άλλο πράγμα στη ζωή, ο κινηματογράφος δεν πρέπει να έχεις ταμπέλες... Καλές Προβολές...




Δες και αυτό!