Μήνυσαν τρανς ακτιβιστή επειδή τίμησε τη μνήμη της ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριας

26/06/2020
από
Μήνυσαν τρανς ακτιβιστή επειδή τίμησε τη μνήμη της ΛΟΑΤΚΙ+ ακτιβίστριας

Δύο δικηγόροι μήνυσαν τον τρανς ακτιβιστή Noor Hesham Selim, επειδή τίμησε τη μνήμη της ακτιβίστριας Sara Hegazy στο Instagram.

Ο Noor Hesham Selim είναι ο τρανς γιο, γνωστού Αιγύπτιου ηθοποιού της χώρας, του Hesham Selim. Η μήνυμα αφορά σε ανάρτησή του στο Instagram, που υποστήριξε την Αιγύπτια ΛΟΑΤ+ ακτιβίστρια Sara Hegazy, η οποία αυτοκτόνησε.

Οι δικηγόροι κατηγορούν τον 26χρονο Noor Hesham Selim, ότι «προωθεί την ομοφυλοφιλία» με τη δημοσίευσή του για τη Sarah Hegazy, η οποία εγκατέλειψε τη χώρα, αφού φυλακίστηκε και βασανίστηκε, επειδή κυμάτισε μια σημαία του Pride σε μια ποπ συναυλία. Η Hegazy, που αναζήτησε άσυλο στον Καναδά το 2018, πέθανε από αυτοκτονία στις 14 Ιουνίου. Ήταν μόλις 30 ετών.

Ο Selim -που ο διάσημος μπαμπάς του, αποκάλυψε ότι ο γιος του είναι τρανς άτομο τον Μάιο, λέγοντας, προφανώς, στους φανατικούς ότι «είναι θέλημα του Θεού» – είχε δημοσιεύσει ένα βίντεο σχετικά με το θάνατο της Hegazy. Δημοσίευσε για δεύτερη φορά λίγες μέρες αργότερα, λέγοντας ότι είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση και ότι η διαδικτυακή κριτική με βάρος της Hegazy, τον έκανε να αισθάνεται ακόμη πιο μόνος.
«Πού είναι το έλεος;» αναρωτήθηκε ο Noor Hesham Selim

Η αγωγή εναντίον του κατατέθηκε στις 23 Ιουνίου, με τους δύο δικηγόρους να αναφέρουν στο Ίδρυμα Thomson Reuters:

«Είναι συνωμοσία εναντίον της Αιγύπτου να εγκαταλείψουμε τον πολιτισμό και τα ήθη μας και να αφήσουμε την ομοφυλοφιλία να εξαπλωθεί μεταξύ στη νεολαία» .

Ο Ayman Mahfouz, ένας από τους δύο δικηγόρους, πρόσθεσε ότι «αυστηρή δράση» πρέπει να ληφθεί εναντίον ανθρώπων που επιδιώκουν να καταστρέψουν τις αιγυπτιακές αξίες και τις θρησκευτικές πεποιθήσεις.

Η ομοφυλοφιλία δεν είναι παράνομη στην Αίγυπτο, αλλά οι διακρίσεις εις βάρος των ΛΟΑΤ+ ατόμων είναι ευρέως διαδεδομένες στη συντηρητική χώρα.

Η Reda Eldanoubki, δικηγόρος και ακτιβίστρια για τα ανθρώπινα δικαιώματα στο Women’s Center for Guidance and Legal Awareness, σχολίασε ότι η αγωγή θα μπορούσε πραγματικά να λειτουργήσει υπέρ των ΛΟΑΤ+ Αιγυπτίων ατόμων:

«Αυτή η έλλειψη ανοχής και αποδοχής είναι συνήθως αντίστροφη, και δεν είναι προς το συμφέρον ολόκληρης της κοινωνίας» .




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!