7 ΛΟΑΤΚΙ+ περήφανες προσωπικότητες του αθλητισμού που αγωνίζονται για την ισότητα

25/06/2020
από

Η θρύλος του ποδοσφαίρου των ΗΠΑ Megan Rapinoe, ο πρωταθλητής Ολυμπιακών Αγώνων Tom Daley, και η δυνατή αθλήτρια Caster Semenya είναι όλα περήφανα άτομα, και μαζί με άλλα ΛΟΑΤΚΙ+ πρόσωπα του αθλητισμού, ασχολούνται με την καταπολέμηση των στερεοτύπων και του στίγματος.

Jason Paul Collins

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Jason Collins (@jasoncollins_98) στις


Ο Jason έγινε ο πρώτος ενεργός παίκτης του ΝΒΑ, που έκανε coming out το 2013. Το ΝΒΑ τον υποστήριξε πωλώντας τη φανέλα με το Νο 98, δωρίζοντας όλα τα έσοδα στο Ίδρυμα Matthew Shepard και στο Gay, Lesbian, & Straight Education Network. Επί του παρόντος, ο Collins εργάζεται για το NBA ως κοινότητα και είναι πρεσβευτής του NBA Cares.


Tom Daley

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Tom Daley (@tomdaley) στις

Αφού κέρδισε το χρυσό στα 10μ. συγχρονισμένης κατάδυσης στους Αγώνες της Κοινοπολιτείας το 2018, ο Tom χρησιμοποίησε αυτή τη στιγμή για να τονίσει ότι στο 70% των εθνών της Κοινοπολιτείας (37 από τα 53) η ομοφυλοφιλία εξακολουθεί να είναι παράνομη. Ο Βρετανός Tom, που είναι πατέρας ενός παιδιού και είναι παντρεμένος με τον σκηνοθέτη Dustin Lance Black, έγραψε στο λογαριασμό του στο Twitter: «Ελπίζω ότι μια μέρα κάθε αθλητής, από κάθε έθνος της Κοινοπολιτείας, θα είναι ελεύθερος να ανταγωνιστεί ανοιχτά, όπως είναι.» 


Gus Kenworthy

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη gus kenworthy (@guskenworthy) στις


Πριν βρεθεί στις χιονισμένες πλαγιές, στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες στο Pyeongchang της Νότιας Κορέας, ο Gus φίλησε τον τότε σύντροφό του, Matthew Wilkas. Το φιλί έγινε viral και σύμβολο ΛΟΑΤΚΙ+ ορατότητας. Πέρυσι, ο Gus ξεκίνησε μια ποδηλατική διαδρομή 545 μιλίων για να συγκεντρώσει χρήματα και να γνωρίσει ανθρώπους που ζουν με τον ιό του HIV/AIDS.


Robbie Rogers

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Robbie Rogers (@robbierogers) στις

Το αστέρι ποδοσφαίρου της Los Angeles Galaxy έκανε coming out το 2013, έγινε ο πρώτος ανοιχτά γκέι αθλητής σε οποιοδήποτε από τα πέντε μεγάλα αθλητικά πρωταθλήματα της Βόρειας Αμερικής. Όταν η LA Galaxy κέρδισε το Κύπελλο MLS του 2014, ο πρώην Πρόεδρος Barack Obama ανέφερε τον Rogers στην ομιλία του, επαινώντας τον για τον «απίστευτο δρόμο» που άνοιξε για τους γκέι αθλητές.


Megan Rapinoe

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Megan Rapinoe (@mrapinoe) στις


Η Megan οδήγησε τις ΗΠΑ στη νίκη για το Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου Γυναικών τον Ιούλιο του 2019. Αναγνωρίστηκε ως Αθλήτρια της χρονιάς του 2019 και κέρδισε το βραβείο Ballon d’Or, που δίνεται στις καλύτερες ποδοσφαιρίστριες και ποδοσφαιριστές του κόσμου. Η 34χρονη ποδοσφαιρίστρια είναι ειλικρινής υποστηρίκτρια της ισότητας των φύλων και της ίσης αμοιβής.


Fallon Fox

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Fallon Fox (@fallon_fox) στις


Ως η πρώτη τρανς γυναίκα MMA αθλήτρια, η Fallon θέλει να χρησιμοποιήσει την αυξημένη ορατότητά της για να αναδείξει τα ζητήματα των τρανς ατόμων. Σε μια συνέντευξή της στη The Chicago Reader, αποκάλυψε ότι θέλει να γράψει έναν αυτοβιογραφικό οδηγό.


Caster Semenya

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Caster Semenya (@castersemenya800m) στις


Η Semenya, μια λεσβία αθλήτρια που δεν κατάφερε να αγωνιστεί στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στη Ντόχα, λόγω του υψηλού δείκτη τεστοστερόνης, αγωνίζεται τώρα στα 200 μέτρα, ώστε να προκριθεί στους Αγώνες του Τόκιο. Αλλά πέρα από τα αθλήματα, ασχολείται με δικό της ίδρυμα, για να δώσει ευκαιρίες σε νέες/ους και μειονεκτούντες αθλήτριες/τές, δίνοντάς τους τη δυνατότητα να είναι το καλύτερο που μπορούν να είναι.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!