Ρατσιστική επίθεση γονέα σε 12χρονο μαθητή στο Περιστέρι

23/06/2020
από
Ρατσιστή επίθεση γονέα σε 12χρονο μαθητή στο Περιστέρι

Καταγγελία από την Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια Στον Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) Περιστερίου, καλεί συλλόγους εκπαιδευτικών, γονείς και δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν για άλλη μία φορά ρατσιστικές συμπεριφορές.

12χρονο αγόρι υπέστη θλάση στον αυχένα και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο, μετά από ξυλοδαρμό του από ρατσιστική επίθεση πατέρα συμμαθητή του.

Μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 «Καλημέρα Ελλάδα» , ο πατέρας του 12χρονου είπε πως έχει ήδη υποβάλει μήνυση.

Εκπρόσωπος της ΚΕΕΡΦΑ σχολίασε πως «δεν μπορεί να ακούς έναν πατέρα να λέει στο παιδί ‘θα σε θάψω’» .

Διαβάστε την καταγγελία

Τραμπούκικη επίθεση ρατσιστή γονέα σε βάρος 12χρονου Αλβανικής καταγωγής

Την Παρασκευή 19 Ιούνη στο Περιστέρι ένας τραμπούκος γονέας χειροδίκησε σε μικρό μαθητή(!) με καταγωγή από την Αλβανία και τον οδήγησε στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Ο γυιός του ρατσιστή γονέα είχε διαπληκτιστεί πιο πριν με τον μαθητή Αλβανικής καταγωγής.

Ο τραμπούκος γονιός επιτέθηκε στο παιδί παρουσία συμμαθητών του, τον χτύπησε και τον έσυρε στο πεζοδρόμιο, τραυματίζοντας τον στο πόδι ενώ τον κλωτσούσε. Φώναζε στο παιδί: “Κωλοαλβανέ θα σε στείλω πίσω στην χώρα σου”, “την επομένη φορά, αν σε βρω θα σε θάψω” .Του υποβλήθηκε μήνυση για σωματικές βλάβες με ρατσιστικό κίνητρο. Ήδη, ο μαθητής επισκέφθηκε τον ιατροδικαστή.

Ωστόσο δεν είναι η πρώτη φορά που το παιδί πέφτει θύμα ρατσιστικής συμπεριφοράς. Είχαν προηγηθεί αντίστοιχες επιθέσεις από τον γιό του συγκεκριμένου μέσα στο σχολείο τους στο 47ο Δημοτικό Περιστερίου.

Η γειτονιά του Περιστερίου έχει αγκαλιάσει τους μετανάστες και τις μετανάστριες από την Αλβανία εδώ και δεκαετίες. Τα παιδιά είναι στα σχολειά χρόνια. Και οι γονείς και οι εκπαιδευτικού φροντίζουν για την μόρφωση και την κοινωνική ένταξη όλων των παιδιών με αρχές και αξίες φιλίας και αλληλεγγύης και όχι μίσους και ρατσισμού.
Διώξαμε τους νεοναζί της Χρυσής Αυγής από τη Βουλή και επιθυμούμε και την καταδίκη τους στο δικαστήριο. Όμως η κλιμάκωση των ρατσιστικών μέτρων από την κυβέρνηση, η μετατροπή του Αιγαίου σε υγρό τάφο για χιλιάδες πρόσφυγες , το σφράγισμα των χερσαίων συνόρων με νέους φράχτες και οι εξώσεις των προσφύγων που μένουν χωρίς στέγη στους δρόμους ανοίγει ξανά το δρόμο για φασιστικές και ρατσιστικές επιθέσεις. Στο στόχαστρο μπαίνουν όχι μόνο οι νέοι πρόσφυγες αλλά και οι παλιοί μετανάστες.

Καλούμε τους συλλόγους εκπαιδευτικών τους γονείς και τις δημοτικές παρατάξεις να καταδικάσουν αυτή την επίθεση ώστε να απομονωθούν οι ρατσιστές και τα σχολεία μας και οι γειτονιές μας να είναι μία ζεστή αγκαλιά για όλα τα παιδιά ντόπια και μεταναστόπουλα.

Θα δώσουμε ενωμένοι την απάντηση στις ρατσιστικές επιθέσεις με την μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο την Παρασκευή 26 Ιούνη στο Σύνταγμα 7μμ και την εκδήλωση-συναυλία το Σάββατο 27 Ιούνη στις 7μμ στα Γήπεδα Μπάσκετ του Ρουφ, Πειραιώς 160.

https://www.facebook.com/keerfapage/videos/3585412668153369/




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!