Διαμαρτυρία ΛΟΑΤ ακτιβιστών για τις δηλώσεις του Πολωνού Προέδρου

16/06/2020
από

Εκατοντάδες άτομα διαδήλωσαν με πανό και συνθήματα σε μια προεκλογική συγκέντρωση του Πολωνού Πρόεδρο τη Δευτέρα (16/06/20), επειδή τις προηγούμενες μέρες και το Σαββατοκύριακο, προέβη σε ομοφοβικές δηλώσεις, χαρακτήρισε την «ιδεολογία» των ΛΟΑΤ ατόμων, ως πιο καταστροφική από την κομμουνιστική ιδεολογία, ενώ είπε για τα ΛΟΑΤΚΙ+ άτομα ότι «Προσπαθούν να μας πείσουν ότι είναι άνθρωποι» .

Η συγκέντρωση έγινε στην πόλη του Λούμπλιν, όπου συμμετείχαν περίπου 3.500 άτομα, επειδή θα μιλούσε ο υφιστάμενος Πρόεδρος, Andrzej Duda, ο οποίος κατεβαίνει υποψήφιος στις εκλογές που αναμένεται να γίνουν στις 28 Ιουνίου.

Τα δικαιώματα των ΛΟΑΤ ατόμων υπήρξαν μείζον θέμα της εκστρατείας του στην ένθερμη Καθολική Πολωνία, ειδικά από τότε, που ο υποψήφιος της κύριας αντιπολίτευσής του, ο δήμαρχος της Βαρσοβίας, Rafal Trzaskowski, παρουσίασε ένα πρόγραμμα σεξουαλικής εκπαίδευσης για τα σχολεία της πόλης, πριν από έναν χρόνο, που περιλαμβάνει τη διδασκαλία για τα ΛΟΑΤ ζητήματα.

«Συγκεντρωθήκαμε για να του δείξουμε (Duda) ότι δεν είμαστε ιδεολογία, μιας κι αυτές είναι λέξεις που ακούμε πολύ συχνά από τους πολιτικούς του PiS τις τελευταίες ημέρες» , δήλωσε ο ΛΟΑΤ ακτιβιστής Bartosz Staszewski για τη διαμαρτυρία.

Τα άτομα που συμμετείχαν στη διαδήλωση κρατούσαν πινακίδες που έγραφαν «Είμαστε άνθρωποι και όχι ιδεολογία» και «Είμαι άνθρωπος» . Ο Staszewski είπε στο Reuters ότι μετά τη συγκέντρωση μίλησε με τον Duda και ζήτησε να κληθεί στο προεδρικό μέγαρο για να μιλήσουν για τα ΛΟΑΤ ζητήματα. Ένας προεδρικός εκπρόσωπος επιβεβαίωσε τη συνομιλία και είπε ότι το γραφείο ήρθε πράγματι σε επαφή με τον Staszewski για να ορίσουν μια ημερομηνία για τη συνάντηση.

https://avmag.gr/124613/synechizei-omo-transfovika-o-duda-prospathoyn-na-mas-peisoyn-oti-einai-anthropoi/




Δες και αυτό!