Όταν μια απλή φωτογραφία αρκεί για να καταλάβουμε την ομοφοβία που υπάρχει εκεί έξω

16/06/2020

Ήταν, πριν από λίγες μέρες όταν η παρακάτω φωτογραφία/διαφήμιση της Wolt εμφανίστηκε στον λογαριασμό μου στο Facebook. Φυσικά δεν ήταν η πρώτη και σίγουρα όχι η τελευταία.

Αυτό, όμως, που μου έκανε εντύπωση στη συγκεκριμένη φωτογραφία ήταν το πλήθος των αρνητικών σχολίων, που υπήρχαν από κάτω.

Ο λόγος που γράφτηκαν -και εξακολουθούν να γράφονται τόσα κακοποιητικά σχόλια- έχει να κάνει με το ότι η φωτογραφία δείχνει απλά δύο κοπέλες να κάθονται σε ένα πάρκο κάνοντας πικ – νικ.

Αυτό από μόνο του φαίνεται να είναι αρκετό για τον μέσο Έλληνα να πιάσει το πληκτρολόγιο, κάνοντας τα γνωστά του ομοφοβικά σχόλια, θυμίζοντάς μας ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τους πιθήκους.

Τίποτα σ΄αυτή τη φωτογραφία δεν επιβεβαιώνει τη θεωρία πως οι δύο κοπέλες, που απεικονίζονται πρόκειται για ένα ομόφυλο ζευγάρι. Κι αυτό – κατά την ταπεινή πάντα άποψη – δείχνει δύο πράγματα: α) Τίποτα δεν υποκινεί την ομοφοβία, πέρα από το μίσος που κάποια άτομα κρύβουν μέσα τους και β) είναι σαφές πως οι εταιρείες θα πρέπει να κάνουν περισσότερες διαφημίσεις με ξεκάθαρο ΛΟΑΤ+ περιεχόμενο. Αυτή η ευκαιριακή και πολλές φορές κάτω από το τραπέζι αντιπροσώπευση μας στερεί τη δυνατότητα να σχολιάσουμε θετικά τέτοιες κινήσεις, δίνοντας αποκλειστικά χώρο στον αρνητισμό και την κακοποίηση.

Υ.Γ. Θα ήθελα επίσης και η εταιρεία να έπαιρνε ξεκάθαρη θέση απέναντι σ΄αυτή την κακοκοποίηση, 

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!