Το LA Pride δε θα συμμετέχει στην πορεία «All Black Lives Matter»

10/06/2020
από
LA Pride

Το LA Pride αποχώρησε από τη διαμαρτυρία «All Black Lives Matter» , επειδή οι διοργανωτές αποκάλυψαν ότι συνεργάστηκε «με τη αστυνομία» .

Το LA Pride ακυρώθηκε πριν από σχεδόν δύο μήνες λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, αλλά οι διοργανωτές ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα ότι σκοπεύουν να συμμετέχουν στην πορεία «All Black Lives Matter» .

Ωστόσο, η ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητα εξοργίστηκε, γιατί ένας διοργανωτής του LA Pride έγραψε επιστολή προς την αστυνομία ζητώντας άδεια και έγκριση για την πορεία. Στην επιστολή ζητείται ειδική άδεια για να πραγματοποιηθεί η πορεία All Black Lives Matter, και σημειώνεται ότι ανυπομονούν να διοργανώσουν την εκδήλωση «συνεργατικά» με το LAPD.

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, το LA Pride ζήτησε συγγνώμη για τη συμμετοχή της αστυνομίας, γράφοντας στο Instagram:

«Συνειδητοποιήσαμε ότι δε συνεργαστήκαμε με αρκετά βασικά ηγετικά πρόσωπα και ακτιβίστριες/στές της μαύρης κοινότητας που αγωνίζονται στην πρώτη γραμμή. Γι’ αυτό εκφράζουμε την ειλικρινή συγγνώμη μας. Επιπλέον, καθώς κινητοποιήσαμε γρήγορα αυτήν τη διαμαρτυρία… σε αυτή τη βιασύνη, παραβλέψαμε την άμεση εμπλοκή της αστυνομίας, που συνεπάγεται η άδεια. Κατανοούμε ότι αντιβαίνει σαφώς στις απαιτήσεις για συστημική αστυνομική μεταρρύθμιση.”

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LA Pride (@lapride) στις

Και προσθέτουν ότι «η πορεία αλληλεγγύης που έχει προγραμματιστεί για τις 14 Ιουνίου επανεκτιμάται» μέσω συζητήσεων με ηγέτες και οργανισμούς που ανήκουν στην Μαύρη κοινότητα.

Τελικά, τη Δευτέρα 8 Ιουνίου, ανακοίνωσε ότι η πορεία “All Black Lives Matter” θα συνεχιστεί, αλλά το LA Pride “δε θα συμμετέχει πλέον” .

Ο οργανισμός έγραψε στο Instagram:

«Αναγνωρίζουμε τον συστημικό ρατσισμό, τη σιωπηρή προκατάληψη, και τα προνόμια που διαπερνούν αυτήν τη χώρα, και αυτό περιλαμβάνει και την ιστορία του οργανισμού μας. Ελπίζουμε να δούμε πρόοδο και ξεκινάμε με την αλλαγή από μέσα. Το CSW / LA Pride δε θα συμμετέχει πλέον στην οργάνωση της πορείας All Black Lives Matter… αλλά την υποστηρίζουμε πλήρως. Θα είμαστε εκεί και ελπίζουμε να είναι εκεί κι όλη η ΛΟΑΤΚΙ+  κοινότητα» .

Ακόμη, διευκρινίστηκε ότι «δε θα συμμετέχουν αξιωματικοί της αστυνομίας» και ότι «πρόκειται για μια πορεία διαμαρτυρίας, και αλληλεγγύης, και δε θα υπάρξει συμμετοχή εταιρειών.» 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη LA Pride (@lapride) στις

Δεν είναι σαφές, βέβαια, εάν η απόφαση, να απομακρυνθεί από την πορεία το LA Pride, ήταν απόφαση του ίδιου του LA Pride, ή των συνδιοργανωτών της πορείας All Black Lives Matter.




Δες και αυτό!