Καίτη Γαρμπή για δολοφονία Φλόιντ: Τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας

08/06/2020
από

Η Καίτη Γαρμπή πήρε θέση για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ, ενώ απάντησε και όσους δήλωσαν ότι το θέμα «δεν την αφορά».

Τη δική της άποψη για τη δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ που έχει συνταράξει τις ΗΠΑ, εξέφρασε με ανάρτησή της στα social media, η Καίτη Γαρμπή, κάνοντας και αναφορές στον Μάρτιν Λούθερ Κινγκ.

Ειδικότερα σε πρόσφατη ανάρτησή της στο Twitter, η Καίτη Γαρμπή, στην σκιά της δολοφονίας του Τζορτζ Φλόιντ, αναφέρεται στο όνειρο του Μάρτιν Λούθερ Κινγκ τονίζοντας ότι 57 χρόνια μετά το όνειρο παραμένει εφιάλτης.

«Ο Μάρτιν Λούθερ Κινγκ πριν από 57 χρόνια είχε ένα όνειρο πως τα 4 μικρά του παιδιά θα ζουν μια μέρα σε ένα έθνος όπου δεν θα κριθούν από το χρώμα του δέρματος τους, αλλά από το περιεχόμενο του χαρακτήρα τους.

Δυστυχώς αυτή η μέρα δεν έχει έρθει ακόμα & το όνειρο παραμένει εφιάλτης», έγραψε η Καίτη Γαρμπή.

Λίγες ημέρες αργότερα η Καίτη Γαρμπή επανήλθε με δεύτερη σχετική ανάρτηση-απάντηση σε όσους θεώρησαν πως το θέμα «δεν την αφορά».

«Για όσους ξαφνιάστηκαν για το tweet που έκανα με αφορμή τη δολοφονία ενός συνανθρώπου μου, συγκλονισμένη κι εγώ – όπως όλος ο κόσμος – και θεωρήσατε πως δεν πρέπει να με αφορά το θέμα, ίσως επειδή είμαι άσπρη, ίσως επειδή πέφτει μακριά η Αμερική, ίσως επειδή δεν τραγουδάω ποίηση, εγώ – ήρεμα το λέω – θα πρότεινα να αναθεωρήσετε γιατί τα ανθρώπινα δικαιώματα είναι δουλειά όλων μας», εξηγεί στην ανάρτησή της η Καίτη Γαρμπή.




ANTIVIRUS POLLS

Πόσο σημαντικά θεωρείτε ότι είναι για τα κόμματα στην Ελλάδα τα ΛΟΑΤΚΙ+ δικαιώματα;

View Results

Loading ... Loading ...

Δες και αυτό!