Το Matrix δημιουργήθηκε από την οργή και την καταπίεση της Lilly Wachowski

04/06/2020
από

Η Lilly Wachowski παραδέχτηκε ότι το “The Matrix” δημιουργήθηκε από τη δική της “οργή” και “καταπίεση” πριν τη φυλομετάβασή της.

Η 52χρονη σκηνοθέτιδα παραδέχτηκε ότι η σειρά ταινιών έχει πολλά μηνύματα σχετικά με το φύλο που υποβόσκουν σαν αποτέλεσμα των δικών της συναισθημάτων και εμπειριών.

Η Lilly, η οποία δούλεψε μαζί με την αδερφή της Lana Wachowski στις ταινίες “The Matrix” δήλωσε επίσης ότι: “Το “The Matrix” δημιουργήθηκε από τον μεγάλο θυμό και οργή μου προς το καπιταλιστικό σύστημα και τις εταιρικές δομές και άλλες μορφές καταπίεσης.” 

“Η αναδυόμενη οργή μέσα μου είχε να κάνει με τη δική μου καταπίεση, αναγκαζόμουν να παραμένω μέσα στην ντουλάπα” .

Δήλωσε επίσης στο Hollywood Reporter: “Τώρα που είμαι out και ένα ζωντανό παράδειγμα ότι κάποιο άτομο που μεγαλώνει και μπορεί να είναι τρανς, τα τρανς άτομα μπορούν να δουν τις ταινίες μέσα από τη δική μου τρανς ματιά.

“Μπορούν να πουν ‘Θεέ μου, αυτές οι ταινίες έχουν παίξει τόσο πολύ μεγάλο ρόλο στο coming out μου και το δικό μου ταξίδι.’ Είμαι τόσο ευγνώμων που μπορώ να προσφέρω αυτό το πράγμα στους ανθρώπους” .

Πλέον η σκηνοθέτης έχει “το ένα της πόδι έξω” από το Hollowood καθώς επιθυμεί να χρησιμοποιήσει τη δική της πλατφόρμα για να κάνει ορατές πιο πολλές ΛΟΑΤΚΙ+ ιστορίες, καθώς επίσης συμμετέχει στη συγγραφή και παραγωγή του ‘Work in Progress’ .

Η ίδια εξήγησε: “Έχω μεγάλη δυσαρέσκεια από τον κλάδο, καθώς αισθάνομαι ότι έχω χάσει πολύ από τον προσωπικό μου χρόνο. Το να δημιουργείς ταινίες είναι μια μηχανή που μπαίνεις μέσα και σε σπρώχνει δεξιά και αριστερά και βγαίνεις από αυτή μετά από ένα ενάμιση χρόνο” .

https://avmag.gr/122187/8-tainies-ton-adelfon-lana-kai-lili-goyatsofski-poy-prepei-na-deis/




Δες και αυτό!