Οι γκέι γάμοι έχουν φέρει 3,8 δισ. δολάρια από το 2015 στις ΗΠΑ

01/06/2020
από
Οι γκέι γάμοι έχουν φέρει στις ΗΠΑ 3,8 δισ. δολάρια από το 2015

Οι γκέι γάμοι στις ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις κρατικές και τοπικές οικονομίες κατά περίπου 3,8 δισεκατομμύρια δολάρια, τα πέντε τελευταία χρόνια, από τότε που νομιμοποιήθηκαν, σύμφωνα με νέα στοιχεία.

Σχεδόν 300.000 ΛΟΑΤ+ ζευγάρια έχουν συνάψει γάμο, μετά από την απόφαση-ορόσημο του Ανώτατου Δικαστηρίου των ΗΠΑ το 2015, σύμφωνα με ερευνητές από το Ινστιτούτο Williams της Σχολής Νομικής UCLA της Καλιφόρνιας.

Η μελέτη, που κυκλοφόρησε την Πέμπτη (28/05/20), διαπίστωσε ότι περίπου 3,2 δισεκατομμύρια δολάρια δαπανήθηκαν απευθείας σε ομόφυλους γάμους, ενώ χιλιάδες ταξίδεψαν ως γαμήλιοι επισκέπτες ξοδεύοντας 544 εκατομμύρια δολάρια. Οι εκδηλώσεις δημιούργησαν επιπλέον 244 εκατομμύρια δολάρια σε κρατικούς και τοπικούς φόρους.

«Η ισότητα του γάμου έχει αλλάξει τη ζωή των ομόφυλων ζευγαριών και των οικογενειών τους. Παρέχει, επίσης, ένα σημαντικό όφελος στις επιχειρήσεις και στις πολιτειακές και τοπικές κυβερνήσεις» , δήλωσε στο Reuters η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης Christy Mallory.

Ο γάμος ομοφυλοφίλων εγκρίθηκε για πρώτη φορά στην πολιτεία της Μασαχουσέτης το 2003, μετά ακολούθησε η Καλιφόρνια, το Κονέκτικατ και η Κολούμπια. Μέχρι τη στιγμή της απόφασης ορόσημου του Ανώτατου Δικαστηρίου, είχαν παντρευτεί περίπου 242.000 ομόφυλα ζευγάρια, ανέφερε η μελέτη. Αυτός ο αριθμός έχει υπερδιπλασιαστεί από τότε, με πάνω από μισό εκατομμύριο γκέι και λεσβιακά ζευγάρια να παντρεύονται στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Ο κλάδος του γάμου στο σύνολό του τώρα συγκεντρώνει συνολικά έσοδα 72 δισεκατομμυρίων δολαρίων κάθε χρόνο, με τον ομόφυλο γάμο να στηρίζει επιπλέον 45.000 θέσεις εργασίας.

Εκτός από το οικονομικό όφελος, η απόφαση βελτίωσε, επίσης σημαντικά, την ψυχική υγεία των ομόφυλων ζευγαριών, σύμφωνα με ξεχωριστές μελέτες. Η έρευνα με επικεφαλής τον καθηγητή του Urbana-Champaign, Brian Ogolsky, στο Πανεπιστήμιο του Ιλλινόις, έδειξε ότι, ανεξάρτητα από την οικογενειακή τους κατάσταση, η ψυχική δυσφορία των ζευγαριών μειώθηκε και η ποιότητα ζωής βελτιώθηκε μετά την απόφαση.

Αυτό υποστηρίζει αντίστοιχη έρευνα, που έδειξε σημαντική μείωση των αυτοκτονιών από τα νεαρά ΛΟΑΤ+ άτομα, τους έξι μήνες μετά την έγκριση της ισότητας του γάμου στις ΗΠΑ.

Στα δύο χρόνια που ακολούθησαν την απόφαση του Ανώτατου Δικαστηρίου, Πολιτείες που νομιμοποίησαν τον ομόφυλο γάμο είδαν επτά τοις εκατό λιγότερες απόπειρες αυτοκτονίας από μαθητές γυμνασίου.




Δες και αυτό!