Μια λίστα με τις pride διοργανώσεις που θα απολαύσεις φέτος από τον υπολογιστή σου

01/06/2020

Φέτος, ο μήνας Υπερηφάνειας θα είναι διαφορετικός.

Σύμφωνα με την European Pride Organizers Association, περισσότερες από 500 pride διοργανώσεις σε όλο τον κόσμο αναβλήθηκαν ή ακυρώθηκαν εντελώς λόγω της πανδημίας του κορονοϊου.

Ευτυχώς, σ΄αυτή τη δύσκολη περίοδο το διαδίκτυο αποτελεί μια διέξοδο, ώστε να μη χαθεί η δυναμική του ΛΟΑΤ+ κινήματος καθώς και ο εορτασμός της ΛΟΑΤ+ Υπερηφάνειας.

Παρακάτω θα βρείτε μια λίστα με τις pride διοργανώσεις που θα διεξαχθούν φέτος στο internet.

Pride For All – PinkNews

04 – 07 Ιουνίου, pinknews.co.uk/pride-for-all

Το ενημερωτικό site PinkNews διοργανώνει το δικό του digitαl pride event ενισχύοντας τον σκοπό του Kaleidoscope Trust. To event θα περιλαμβάνει πάνελ συζητήσεων, celebrity Q&A’s, live DJs και πολλά άλλα.

Sofia Pride Live – Sofia Pride

13 Ιουνίου, Sofia Pride: Facebook Event

Το Sofia Pride θα φιλοξενήσει ένα online karaoke concert με τη συμμετοχή δημοφιλών μουσικών της Βουλγαρίας, drag queens και χορευτών.

CSD Bielefeld – Bielefeld Pride

13 Ιουνίου, csd-bielefeld.de

Στο διαδίκτυο θα γιορτάσει και η πόλη Μπίλεφελντ της Γερμανίας. Όπως σημειώνουν και οι διοργανωτές: “Δείξε μας την περηφάνια σου και πάρε μέρος σ΄αυτό το ξεχωριστό Bielefeld pride”.

Dublin Digital Pride Festival & Parade – Dublin LGBTQ Pride CLG

18-28 Ιουνίου, dublinpride.ie

Το Digital Dublin Pride Festival θα φιλοξενήσει, μεταξύ άλλων μια interactive εικονική παρέλαση στις 28 Ιουνίου και ένα Pride Concert.

Unity Pride – Unite U.K.

19-20 Ιουνίου, uniteuk1.com/unity-pride/

Το Unity Pride θέλει να ενώσει τη ΛΟΑΤ+ κοινότητα σε όλον τον κόσμο, γιορτάζοντας το Pride παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει η ανθρωπότητα. Με μουσικούς, συζητήσεις και διάφορα events, η digital αυτή διοργάνωση θα διαρκέσει 2 μέρες.

Pride At Home – Attitude Magazine

20-28 Ιουνίου, attitude.co.uk & Attitude’s YouTube

Το περιοδικό Attitude μάς προσκαλεί να γιορτάσουμε το Pride από το σπίτι μας, διοργανώνοντας ένα digital φεστιβάλ ημερών. Στόχος του να συγκεντρώσει χρήματα για την ενίσχυση ΛΟΑΤ+ οργανώσεων και ομάδων.

BiFi Festival – Bi Pride UK

20 Ιουνίου, biprideuk.org/events/

Με streaming στο Twitch, αυτό το virtual event θέλει να γιορτάσει και ενώσει τις φωνές της bi κοινότητας.

Essex Pride Uploaded – Essex Pride

20 Ιουνίου, Essex Pride YouTube

Οι διοργανωτές υπόσχονται μια digital εκδοχή του καθιερωμένου Pride με συναυλίες και συμμετοχές διάσημων προσωπικοτήτων.

#WorkPride – myGwork

22-26 Ιουνίου, mygwork.com/en/work-pride

Το #WorkPride είναι ένα παγκόσμιο online συνέδριο με μια σειρά εκδηλώσεων για επαγγελματίες, υπαλλήλους, εργοδότες και γενικά σε όποιο άτομο πιστεύει στην ισότητα στο χώρο εργασίας.

Global Pride – European Pride Organisers Association & InterPride

27 Ιουνίου , globalpride2020.org και YouTube

Το πρώτο παγκόσμιο virtual Pride από τους διοργανωτές των μεγαλύτερων Pride εκδηλώσεων στον κόσμο. Το Global Pride θα περιλαμβάνει ένα 24ωρο streaming με ομιλίες και συναυλίες.

Luxembourg Online Pride – Luxembourg Pride

11 Ιουλίου , Luxembourg Pride Facebook

Το Luxembourg Pride φέτος θα διεξαχθεί στο internet, διατηρώντας τον ίδιο ρυθμό και την ίδια ένταση.

Vasilis Thanopoulos

Από μικρός ήθελα να γίνω αστροναύτης. Εξάλλου, πάντα θυμάμαι να μου λένε ότι "πετάω στα αστέρια". Λόγω όμως σχετικής υψοφοβίας αποφάσισα να αλλάξω επαγγελματικό προσανατολισμό και να γίνω δημοσιογράφος (απ' το κακό στο χειρότερο), Μπήκα στο Πάντειο (Τμήμα Επικοινωνίας, Μέσων & Πολιτισμού) και λίγους καφέδες αργότερα πήρα το πτυχίο μου. Έκτοτε το επαγγελματικό μου μετερίζι με έχει οδηγήσει στην πόρτα ανθρωπιστικών οργανισμών (Διεθνή Αμνηστία, Έλιξ) αλλά και πολλών έντυπων και διαδικτυακών μέσων (Esquire, Nitro, Protagon, κλπ). Η σχέση μου με το Antivirus ξεκίνησε τυχαία τον Μάρτιο του 2013. Έκτοτε έγινε λατρεία... Είτε εδώ είτε στο περιοδικό, όλο και κάπου θα με πετύχετε. Αν τώρα θέλετε να κάνετε και κάποιο σχόλιο... θα με βρείτε στο [email protected]. Cu!




Δες και αυτό!