Πολωνία: Διευθυντής στην ΙΚΕΑ διώκεται επειδή απέλυσε ομοφοβικό υπάλληλο

29/05/2020
από

Με τον διευθυντή ενός καταστήματος της ΙΚΕΑ στην Πολωνία τα έβαλε ένας εισαγγελέας, επειδή απέλυσε έναν υπάλληλο που έκανε ομοφοβικά σχόλια. Ο εισαγγελέας τον κατηγορεί για διάκριση βάσει θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Ο υπάλληλος, που εργαζόταν σε κατάστημα στην Κρακοβία, απολύθηκε τον περασμένο χρόνο, επειδή χρησιμοποιούσε το δίκτυο επικοινωνίας της εταιρείας (intranet) κάνονας ομοφοβικό κήρυγμα, παραθέτοντας αποσπάσματα από τη Βίβλο σχετικά με την ομοφυλοφιλία. Όταν στη συνέχεια του ζητήθηκε να τα αφαιρέσει εκείνος αρνήθηκε.

Η ΙΚΕΑ δήλωσε πως εργάζεται με τον εισαγγελέα για να λυθεί το ζήτημα.

Την απόλυση του υπαλλήλου σχολίασε και ο υπουργός Δικαιοσύνης Zbigniew Ziobro, δηλώνοντας πως η υπόθεση αυτή είναι “ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα νομικής και οικονομικής βίας ενάντια σ΄αυτούς που δε μοιράζονται τις αξίες των ομοφυλόφιλων ακτιβιστών”.

Το γραφείο του εισαγγελέα είπε ότι τα δικαιώματα του υπαλλήλου ενδέχεται να έχουν παραβιαστεί λόγω των θρησκευτικών του πεποιθήσεων. Εάν καταδικαστεί, ο διευθυντής που απέλυσε τον υπάλληλο κινδυνεύει να του επιβληθεί χρηματικό πρόστιμο, μέχρι και δύο χρόνια στη φυλακή.




Δες και αυτό!