Ιερείς κηρύττουν ότι η ομόφυλη αγάπη εκπορεύεται από τον Θεό

27/05/2020
από
Ιερείς κηρύττουν ότι η ομόφυλη αγάπη εκπορεύεται από τον Θεό

Οι ιερείς της Καθολικής Αρχιεπισκοπής του Σάλτσμπουργκ στην Αυστρία διδάσκουν ότι η ομόφυλη αγάπη προέρχεται από τον Θεό και αποκαλύπτει την «καλοσύνη και την ανθρώπινη υπόσταση» του Θεού.

Στο πλαίσιο αυτού του κηρύγματος έχουν γράψει ένα βιβλίο, με τίτλο: “The Benediction of Same Sex Partnerships” (Η ευλογία των ομόφυλων σχέσεων), όπου καλούν την καθολική εκκλησία να αλλάξει τις διδασκαλίες της για την ομοφυλοφιλία.

Η ισότητα των γάμων νομιμοποιήθηκε στην Αυστρία το 2019, και οι καθολικοί επίσκοποι ζητούν από την Εκκλησία να τους επιστρέψει επίσημα να δίνουν «ευλογία» σε ομόφυλα ζευγάρια.

Ο κατηχισμός της Καθολικής Εκκλησίας, μέχρι στιγμής, αναφέρει ότι οι σχέσεις μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι «πράξεις μεγάλης κακίας» και «σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να εγκριθούν» .

Όμως ο πατέρας Ewald Vollger, ο οποίος συνέβαλε στη συγγραφή του βιβλίου, λέει ότι η αλλαγή της διδασκαλίας της Εκκλησίας σχετικά με την ομοφυλοφιλία «μπορεί, όχι μόνο να συζητηθεί, αλλά και να απαιτηθεί» .

Σε μια συνέντευξη, ο πάτερ Vollger λέει ότι η παροχή επίσημων ευλογιών σε ομόφυλα ζευγάρια “φυσικά” θα απαιτούσε και αλλαγή στον κατηχισμό:

“Υπήρξε κίνηση για το θέμα. Η διδασκαλία της εκκλησίας λαμβάνει όλο και λιγότερο συντονισμό με την κοινωνία και το εσωτερικό της εκκλησίας, και η ηθική θεολογία ειδικότερα τάσσεται υπέρ των νέων προσεγγίσεων για την αξιολόγηση των ομόφυλων σχέσεων του ίδιου.” 

Παρόλο που ο Vollger δέχεται ότι ο γάμος στην καθολική εκκλησία δεν είναι ακόμα διαθέσιμος για τα ομόφυλα ζευγάρια λέει:

«Η ευλογία… είναι μια επίσημη πράξη. Ακριβώς, όπως ο γάμος μεταξύ ενός άνδρα και μιας γυναίκας είναι μια εικόνα της δημιουργικής αγάπης του Θεού, έτσι και μια σχέση ομοφυλοφίλων και λεσβιών είναι μια εικόνα της προσοχής του Θεού στα ανθρώπινα όντα του. Αν οι σύντροφοι ζουν το δώρο της αμοιβαίας αγάπης με πίστη το ένα άτομο στο άλλο και ζουν τη ζωή τους με τα πνευματικά δώρα του Θεού, όπως η καλοσύνη, η ανεκτικότητα, η υπομονή, η συγχώρεση κτλ, η σχέση τους είναι, επίσης, μια εικόνα της καλοσύνης και της ανθρωπότητας του Θεού» .

Το βιβλίο περιγράφει τη νομική κατάσταση των ομοφυλοφίλων και λεσβιών στην Αυστρία και συζητά τη βιβλική παράδοση, την ηθική, τη θεολογία και τη λειτουργική επιστήμη.




Δες και αυτό!