Ο πρώτος ομόφυλος γάμος στην Κόστα Ρίκα έγινε σε ζωντανή μετάδοση στην τηλεόραση

26/05/2020
από

Δύο γυναίκες στην Κόστα Ρίκα έγιναν το πρώτο ομόφυλο ζευγάρι που νυμφεύεται, λίγα λεπτά αφότου πέρασε ο ομόφυλος γάμος στην χώρα.

Η Daritza Araya και η Alexandra Qu Castillo γιόρτασαν την αγάπη τους ζωντανά στην τηλεόραση, με μια τελετή που έγινε στο San Isidro de Heredia. Φορώντας προστατευτική μάσκα, αντάλλαξαν όρκους αγάπης: «Με αυτό το δαχτυλίδι σε παντρεύομαι. Αυτό το δαχτυλίδι συμβολίζει την απεριόριστη αγάπη μου και τον σεβασμό μου. Ελπίζω αυτό το δαχτυλίδι να σου υπενθυμίζει πάντα ότι είμαι στο πλευρό σου και σε αγαπώ» .

H Daritza Araya και η Alexandra Qu Castillo παντρεύονται σε ζωντανή μετάδοση | (Facebook/Si Acepto/Trece Costa Rica Television)

Λόγω της πανδημία το ζευγάρι νυμφεύθηκε με λίγους καλεσμένους, αλλά μεταδόθηκε σε χιλιάδες άτομα, που παρακολούθησαν την τελετή από το σπίτι τους.

Την τελετή την έκανε livestream στα social media και η Sí Acepto καμπάνια, η οποία πίεζε για αρκετό καιρό για την ισότητα στο γάμο στην Costa Rica.

«Καθώς η χώρα και ο κόσμος αντιμετωπίζουν μια δύσκολη κατάσταση με την πανδημία, αυτό το ιστορικό ορόσημο είναι όλο και πιο επίκαιρο» δήλωσε η υπεύθυνη της καμπάνιας Gia Miranda.

«Είναι ένα μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον για χιλιάδες άτομα και οικογένειες που θα λάβουν την αναγνώριση που τους αξίζει» .




Δες και αυτό!